Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

94 millió forinttal vertek át gyógyulni vágyó szombathelyi nyugdíjasokat is

Hamis vizsgálatokkal, valótlan betegségekkel, hatástalan szerekkel manipuláltak.

52 vádlottja van annak az ügynek, amiben most emelt vádat a szombathelyi ügyészség. Az átveréssorozatot ketten kezdték, egyikük a cégek szervezésével foglalkozott, a cégeket későbbi vádlott társai nevére íratta át.

Budapesten, Tatabányán és Győrben voltak telefonos központjaik, ahonnan ingyenes egészségügyi felmérésre hívtak nyugdíjasokat, ehhez helyiségeket béreltek Szombathelyen, Pécsen, Miskolcon, Szegeden, Kecskeméten és Érden. Alkalmazottakat is vettek fel, akik színlelt egészségügyi felmérést végeztek,

az ügyfelekkel hamis egészségi adatokat közöltek.

A szervezet hierarchikusan épült fel, a két alapító irányította a rendszert, és a helyi csoportok vezetőit. Az utasítások között szerepelt, hogy olyan látszatot kell kelteni, hogy a terméket kínáló személy orvos, vagy egészségügyi dolgozó, ezért viseljen fehér köpenyt, a nyakukban lehetőleg legyen fonendoszkóp, keltsék orvosi vizsgálat látszatát, és

a látszólagos vizsgálat után közöljék az ügyféllel, hogy súlyos beteg, betegsége pedig javulni fog, ha megveszi a kínált terméket.

A vádlottak azt állították, hogy a kínált terápiamatrac, alvásgarnitúra, légtisztító, lágylézer karóra, illetve különböző masszírozó készülékek alkalmasak a színlelt állapotfelmérés során megállapított súlyos, életveszélyes állapot kezelésére, gyógyítására.

Összesen 345 sértettet tévesztettek meg és 87,4 millió forint kárt okoztak.

Az ügyészség 45 vádlott ellen bűnszervezetben elkövetett többrendbeli csalás miatt emelet vádat, ellenük fegyház, illetve börtönbüntetést és pénzbírság kiszabását kéri a bíróságtól. Hét vádlottat közokirat-hamisítással vádolnak, rájuk pénzbírság vár.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra