Tesla Cybertruck: az utóbbi évek legrosszabb üzenete

Olyan jónak tűnt, hogy átülünk az elektromos autókba, mert azok olyan környezetbarátok, és akkor megmentjük a világot. De ez nem a mi műfajunk. Megyünk tovább a lejtőn, folytatódhat a parti.

Kihalnak körülöttünk a fenyőfák, nyaranta menetrend szerint megfőlünk, északon eltűnnek a jéghegyek és már évtizedek óta nincs rendes hó Magyarországon.

Szóval biztos, hogy valami történik.

Hogy ennek mennyi köze van az önmaga nagyságától elalélt emberiségnek, arról még viták folynak, mint ahogy a megoldási lehetőségekről is.

Mindenesetre józan paraszti logikával végiggondolva nem juthatunk más következtetésre, csak arra, hogy szálljunk magunkba kicsit, ne vágjuk ki az erdőket, ne hordjuk tele mocsokkal a tengereket, vigyázzunk az ivóvízre, és főleg: legyünk nagyon óvatosak a szén-dioxiddal.

Ha így teszünk, nagyobb esélye van utódainknak a túlélésre.

Mellesleg akkor is így kellene tennünk, ha nem olvadnának a jéghegyek; csak mert a természettel jobb békesség.

És már majdnem úgy tűnt, hogy megijedtünk.

Igaz, hogy még repkedünk a tengerpartra, megvesszük a marokkói paprikát és imádjuk a tasakokat, de legalább elkezdtünk aggódni a jegesmedvék miatt, néha nem felejtjük el leválogatni a szemetet és szorgalmasan lájkoljuk a kis Greta beszédeit.

És mindenekelőtt elköteleződni látszunk az elektromos autók irányában.

Mert azok olyan környezetbarátok, csendesek és coolok, és ha átülünk olyanba, akkor megmentjük a világot.

A Tesla Cybertruck és Elon Musk megmentik a világot
AP

Nos, ennek a változásnak még az illúzióját is sikerült eloszlatnia a Teslának.

A közelmúltban bemutatott új Tesla alaposan felkavarta az internetet. Mémek millió gúnyolják ki a bumfordi formatervezést és a bemutatón “véletlenül” betört golyóálló ablakot, és persze vannak jócskán a rajongók is.

Hogy Elon Musk, ez a zseniális fenegyerek megint, hogy fején találta a szeget, és ismét elhozta nekünk a jövőt.

Nos, ha tényleg a Cybertruck a jövő, akkor bajban vagyunk.

A Mad Max mozik járműreire hajazó szörnyeteg ugyanis annak az üzenete, hogy minden rendben.

Hogy teljesen rendben van, hogy sok tonnás monstrumokban megyünk A pontból B pontba, miközben rettenetes energiát zabáltatunk el a járgányunkkal, amelynek legyártása szintén rettenetes mennyiségű energiába és szemétbe került.

Hogy nincs semmi baj, villannyal megy a motor, mehet tovább a parti, akár a hangerőt is felcsavarhatjuk.

Rosszérzésünk csak tovább növekszik, ha megnézzük a Volkswagen szép, új, elvileg zéró szén-dioxid kibocsátású gyárát.

Amely azt az illúziót igyekszik kelteni, hogy a környezetre semmi hatása nincs annak, hogy legyártanak évente minimum 100 ezer ID.3-mat, amit majd ugyanúgy használunk és eldobunk, mint a Golf 1-et, kettőt, hármat - és az összes többit.

Lényeg, hogy legyen tiszta a lelkiismeretünk és fáradjunk újra a pénztárhoz.

Hogy az említett cégek lelkiismerete milyen, azt nem tudjuk, de valószínűleg kevés szó esik róla az elnökségi értekezleten.

És most éppen úgy tűnik, hogy kihagytunk egy ihletett pillanatot, egy ziccert, amikor talán meg lehetett volna győzni a többséget, hogy a műanyag szatyor helyett a kis kosárkáját fogja meg, hogy javíttassa meg a mosógépet, mielőtt újat vesz, és hogy ne Cybertruckra gyűjtsön, hanem olajozza be a bicikliláncot.

Nehéz lesz ez így, nagyon nehéz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek