Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Képviselők dobták össze a falu pénzét

A képviselőtestület tagjai több százezer forintot ajánlottak fel saját zsebből adományként a költségvetési hiány pótlására.

A csődközeli helyzetet nagyrészt a közelmúltban jogerősen elítélt korábbi egyházashetyei körjegyző, Molnár Anikó, annak élettársa, Erős József, valamint az előző polgármester Szentiványi Ferenc váltotta ki, akik az önkormányzattal közösen létrehozott gazdasági társaság pályázatokon nyert pénzeiből csak töredéket juttattak a településnek, ezzel a szakértők szerint több mint 24 millió forinttal rövidítették meg az önkormányzatot.

A jelenlegi képviselő-testület tagjai, Simkó Jánosné, Kutasi Zoltánné, Penczné Péter Éva és Csóka Alex, élükön a polgármesterrel dr. Tóthné Zentai Évával végül különböző mértékben összesen több százezer forintot ajánlottak fel adományként, azért, hogy a csődhelyzetet előidéző költségvetési hiányt pótolják.

Dr. Tóthné Zentai Évának hat éve ment rá a pereskedésre
Lendvai Emil

Tudtuk, mivel járna a település szempontjából egy csődeljárás, ezért egyhangúlag döntöttünk a felajánlás mellett. A bíróság által jogerősen megítélt mintegy 5 millió forint a kamataival együtt csupán arra lesz jó, hogy lélegzethez jussunk, egyenesbe kerüljünk

- nyilatkozta dr. Tóthné Zentai Éva, aki dr. Gyimesi József ügyvéddel együtt megalkuvást nem tűrően, szívósan vitte végig a peres eljárást, ami – nem tévedés – több mint hat évig tartott. (Az ügyben érintettek közül többen tudni vélik, hogy ez esetben is a vádlottak erős politikai hátszélben lavíroztak.)

Zentai hozzáfűzte még: ma is talány számára, hogy a könyvszakértő által megállapított több mint 24 millió forintból hogyan lett csupán 5 millió a vádiratban. Mindenesetre ők polgári peres úton szeretnének még a különbözethez is hozzájutni. Ebben az évben nagyobb fejlesztésekre természetesen nem is gondolhatnak, talán egy rossz állapotban lévő utat a fürdőtelepen sikerül rendbe hozatni - mondja.

Az anyagi gondok ellenére fejlesztették a fürdőt
Lendvai Emil

Hivatalában maradhatott a körjegyző

A település legnagyobb értékét, a nemzetközi hírű termálfürdőt fenntartó önkormányzat és az üzemeltetést végző gazdasági társaság vezetője, Huszár Zoltán úgy határoztak, hogy a komoly gondok ellenére is fejlesztik a fürdőt, hiszen lépést kellett tartani a kor követelményeivel. Önkormányzati forrásból vízforgatós gyermekmedencét alakítottak ki, EU-konform játszóteret létesítettek, várhatóan idén nyáron pedig átadják a nyitott élménymedencét is. De jóval gyorsabban és nagyobb léptékben lehetett volna fejlődni, ha rendelkezésre áll még a 24 millió forint is.

Az viszont a hazai jogrendszer és a társadalmi viszonyok állatorvosi lova lehet, hogy a több rendbeli törvénysértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egyházashetyei körjegyző hat évig törvényességi felügyeletet ellátó munkakörben maradhatott. Az első fokú elmarasztaló bírósági ítélet ellenére sem függesztették fel állásából a jogerős ítélet meghozataláig. Sőt, a jogerős, másodfokú ítélet után is hivatalában maradt, és a polgármesternek tiszta erkölcsi bizonyítványt mutatott be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra