Teszteltük a Csaba utcai felüljárót harminccal

Míg a Zanati úton dugó van, addig a Csaba utcai felüljáró szellős a délutáni csúcsban. Elrettentő a 30 km/h-s korlátozás?

A szombathelyi Csaba utcai felüljárót bő egy hónapja adták át a közlekedőknek, végre véget értek a sokszor tilosat jelző vasúti átjáró miatti torlódások. Bár az is tervben volt, hogy kicsit mérsékeljék a forgalmat a Zanati úton, ez egyelőre nem látszik igazán. Olvasóink jelezték, hogy nem csak az autók maradtak a Zanatin, hanem a harmincas korlátozás is a felüljárón, ami nagyon lassítja a haladást. Megnéztük, teszteltük, lefilmeztük.

Kedden délután négy órakor a Csaba úti felüljárónál várakozva számolgattuk a forgalmat, röpke háromperces mintavételezésünkből az derült ki, hogy átlagosan 4,5 másodpercenként halad el valamelyik irányba egy autó/teherautó. Ez nem is rossz, szellős és torlódásmentes a szakasz.

Csaba utcai felüljáró
Nem túl nagy a forgalom
Garai Antal Atom

Eközben a Zanati úton a szokásos torlódások voltak, lámpától-lámpáig araszolt a sor. Vélhetően mindenkinek a belvárosban volt aznap dolga, vagy csak kevesen tartottak haza azon városrészekre, amerre a felüljárón át juthatunk.

Zanati út - vasúti felüljáró
A Zanatin alul-felül forgalom
Garai Antal Atom

Persze érkezéskor nem vártunk egybefüggő kocsisort a felüljárón, de később mégis láttunk, ugyanis végigmentünk rajta harminccal, így kevesebb mint egy perces utunk alatt sok követőre tettünk szert. Videónkból minden kiderül.

Nem támogatott video formátum
Video: Leteszteltük a Csaba utcai felüljárót harminccal
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video