Mégsem égett lakás a tízemeletesben

Lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat csütörtökön reggel egy belvárosi tízemeleteshez. A bejelentés "tévesnek" bizonyult.

Nagy erőkkel vonultak a tűzoltók csütörtökön reggel a szombathelyi Szent Márton utca egyik tízemeleteséhez, miután lakástűzről érkezett bejelentés. A Borostyánkő áruház mellett kisebb tömeg verődött össze és a házból is sokan nézték ijedten a kocsikból kiugráló tűzoltókat. Az hamar világossá vált, hogy sehonnan nem hömpölyög ki a füst, majd percekkel később, az ellenőrzés végén az is kiderült, hogy a környéken senki nem látott füstöt, vagy lángokat.

Téves riasztásra vonultak a tűzoltók
Tánczos Mihály

A múlt héten Nagykanizsán ugrasztották a tűzoltókat tízemeletes tetején tomboló lángokhoz. Ez a bejelentés is tévesnek bizonyult. Azt azonban nem árt tudniuk a magukat tréfásnak gondoló telefonálóknak, hogy hiába tiltják le a hívószám kijelzését, a számuk ugyanúgy megjelenik a diszpécsernél, mint normál esetben. Azt sem árt tudni, hogy a közveszéllyel való fenyegetést a törvény bünteti. Két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával, vagy pénzbüntetéssel számolhat az, aki kitalált történetével riasztja többek között az életmentőket.

Téves riasztásra vonultak a tűzoltók
Tánczos Mihály

Nem számít ide az az eset, amikor valaki rosszul méri fel az eseményeket, azaz pl. lakástüzet jelez, miközben az odaégett babfőzelék füstje gomolyog ki az ablakon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Füstölő étel a magasházban és lángoló gabonamező Zanatnál

Szerencsére csak az étel maradt a tűzhelyen és emiatt ömlött a füst a Szent Márton utca egyik emeletes házának ablakából. Zanaton gabonatábla égett.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló