Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A legerősebb magyar tűzoltó címért versenyeztek

A versenyzőknek izzasztó feladatok sorát végrehajtva kellett bizonyítaniuk rátermettségüket.

Immár harmadszor adott otthont Vas megye a „TFA-FCC HUNGARY-Bük”, az ország legerősebb tűzoltója tűzoltóversenynek szeptember 3-án. Az idén is a fővárosból és az ország szinte minden megyéjéből neveztek hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók, körülbelül száz versenyző mérte össze kitartását és sporttudását a büki gyógyfürdő előtti parkolóban.

A kora reggeli órákban nagy volt a készülődés, minden versenyző izgatottan, az izmokat bemelegítve várta, hogy a megnyitót követően rajthoz állhasson, és egy év kihagyás után megmutathassa, hogy kitartásának és erőnlétének köszönhetően ő az ország legerősebb tűzoltója.

TFA 2021. Fotó: Tobak Ferenc (RSOE)
TM/Nyugat.hu

A viadalt dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, Vas megyei katasztrófavédelmi igazgató és Baranyai Róbert, Bük alpolgármestere nyitotta meg, a résztvevőknek mindketten balesetmentes versenyzést, kitartást és jó versenynapot, a nézőknek pedig jó szurkolást, önfeledt szórakozást kívántak. A rendezvényt a helyszínen tekintette meg Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője, Gulyásné  dr.  Gyurka Tímea  tűzoltó ezredes, a főigazgatóság hivatalvezetője és Ördög István tűzoltó alezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke.

TFA 2021.
TM/Nyugat.hu

A megnyitót követően a versenyzőknek izzasztó feladatok sorát végrehajtva kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, állóképességüket. Az első pályát a női és férfi versenyzők egyaránt légzőkészülékben teljesítették. Itt a Firefighter Combat Challenge névre hallgató speciális akadálypálya egyes elemeit kellett megoldaniuk, a többi között egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett elhúzniuk.

TFA 2021.
TM/Nyugat.hu

Fél óra pihenést követően a másik pályán folytatták a versenyt, az itt megadott versenyfeladatokat már légzőkészülék nélkül kellett végrehajtani. Az akadályokat a legtöbb versenyző sikeresen teljesítette, mindezzel tanúbizonyságot téve arról, hogy milyen állóképesség és kitartás jellemzi a tűzoltókat, legyenek hivatásosok, önkormányzatiak, önkéntesek vagy létesítményiek. A legfőbb rivális az idő volt, hiszen mindenki a legjobb eredményre törekedett a legrövidebb idő alatt. A két időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend.

TFA 2021.
TM/Nyugat.hu

A rendezvényre sokan kilátogattak, volt, aki szurkolni érkezett és volt olyan is, aki a tűzoltók iránti rajongása miatt nézte meg a versenyt. A nézők nem unatkoztak, a szervezők ugyanis színes programokat kínáltak: a népi fajátékok mellett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság füstsátrában kipróbálhatták a légzőkészülék használatát, a korlátozott látási viszonyok közötti tájékozódás nehézségeit, emellett a Magyar Honvédség, a rendőrség, a polgárőrség és a Magyar Autóklub is készült statikus bemutatókkal. Az eredményhirdetést követően az ünneplésé és a kikapcsolódásé lett a főszerep, a színpadon a büki Ablánc Gyermek Néptánc Csoport lépett fel, majd a Pannónia Allstars SKA Orchestra és az Ocho Macho zenekar adott ingyenes koncertet.

TFA 2021. Fotó: Tobak Ferenc (RSOE)
TM/Nyugat.hu

Az eredményhirdetésen beszédet mondott Ördög István, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke és dr. Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. A tábornok úgy fogalmazott, büszkeség tölti el, hogy az igazgatóság már harmadszor rendezhette meg a versenyt. „Nagyszerű tűzoltók, nagyszerű sportemberek vagytok!” – gratulált valamennyi versenyzőnek.

TFA 2021.
TM/Nyugat.hu

A férfiak között a 30 év alattiak versenyében ifjabb Bodó László (KÖTÉL Egyesület) bizonyult a legjobbnak, a 30-40 év közötti kategóriát Kiss János (Bolhás ÖTE) nyerte, a 40 évnél idősebbeknél pedig Taskovics Sándor tűzoltó főhadnagy (Badacsonytomaj HTP) futotta a legjobb időt. A nőknél 30 év alatt Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy (Eger HTP) hódította el az elsőséget, a 30-40 közötti korosztály legjobbja pedig dr. Ódor-Sápi Csilla (KÖTÉL Egyesület) lett. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Karsai Zoltán tűzoltó törzsőrmester (Mosonmagyaróvár HTP) nyerte el. Az abszolút kategória győztese pedig Kiss János (Bolhás ÖTE) lett, így ő vehette át a vándorkupát.

A TFA-FCC eredményei A versenyen elért eredményei alapján a férfiak I. korcsoportjának III. helyezettje: NAGY KORNÉL KURDI ÖTE II. helyezettje: KARSAI ZOLTÁN tű. tőrm. MOSONMAGYÓVÁR HTP I. helyezettje: IFJ. BODÓ LÁSZLÓ KÖTÉL EGYESÜLET
Az ország legerősebb tűzoltói címért versenyeztek Bük-fürdőn
TM/Nyugat.hu
II. korcsoport III. helyezettje: PAUSKA KRISZTIÁN tű. őrgy. FER TŰZOLTÓSÁG KFT. II. helyezettje: CSERNÁK ZSOLT tű. őrm. KISKUNHALAS HTP I. helyezettje: KISS JÁNOS tű. tőrm. BOLHÁS ÖTE III. korcsoport III. helyezettje: UGRANYECZ MIKLÓS ZALASZENTIVÁN ÖTE II. helyezettje: RAFAI TIBOR VÉD - SZ KFT. LTP I. helyezettje: TASKOVICS SÁNDOR tű. fhdgy. BADACSONTOMAJ HTP Női I. korcsoport III. helyezettje: SISKA ODETT tű. főhadnagy GYŐRI HTP II. helyezettje: TÖRÖK ESZTER KÖTÉL EGYESÜLET I. helyezettje: ISTVÁNYI NÓRA tű. főhadnagy EGER HTP
Az ország legerősebb tűzoltója címért versenyeztek Bük-fürdőn
TM/Nyugat.hu
II. korcsoport III. helyezettje: KÁDÁRNÉ BEKE GABRIELLA tű. hdgy. CSEPREG ÖTE II. helyezettje: DR. KOCSIS KATALIN DOROTTYA KEMENDOLLÁRI ÖTE I. helyezettje: DR. ÓDOR-SÁPI CSILLA KÖTÉL EGYESÜLET • A Hungarikum Bizottság által felajánlott díjat kapja , a tűzoltóverseny összesített feladatait teljesítő legidősebb tűzoltó versenyző : A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó KIRZSÁN LAJOS tű. tzls. • A Hungarikum Bizottság által felajánlott díjat kapja , a tűzoltóverseny összesített feladatait teljesítő legfiatalabb tűzoltó versenyző : A Soproni Hivatásos Tűzoltóság állományáb a tartozó SZABÓ DÁNIEL tű. őrm. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter által felajánlott különdíj , valamint a Vas Megyei Turizmus Szövetség által felajánlott ajándékcsomag a versenyt leg eredményesebben teljesítő tűzoltó részére: KISS JÁNOS BOLHÁS ÖTE A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója által felajánlott különdíj , valamint a Vas Megyei Turizmus Szövetség által felajánlott ajándékcsomag a versenyt legeredményesebben teljesítő hivatásos tűzoltó részére: KARSAI ZOLTÁN tű. tőrm. MOSONMAGYARÓVÁR HTP

A FIREG Kft. által felajánlott különdíj a versenyt legjobban teljesítő létesítményi tűzoltó részére: PAUSKA KRISZTIÁN FER TŰZOLTÓSÁG Kft.

A Magyar Tűzoltószövetség elnöke által felajánlott különdíj , valamint a Pirotext Kf t. által felajánlott nagyértékű eszköz a versenyt legjobban teljesítő férfi önkéntes tűzolt ó részére : KISS JÁNOS BOLHÁS ÖTE A Magyar Tűzoltószövetség elnöke által felajánlott különdíj a versenyt legjobban teljesítő női önkéntes tűzoltó részére : TÖRÖK ESZTER KÖTÉL EGYESÜLET A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója által felajánlott különdíj , valamint a Vas Megyei Turizmus Szövetség által felajánlott ajándékcsomag a versenyt legjobban teljesítő női versenyző részére : ISTVÁNYI NÓRA tű. főhadnagy EGER HTP A Firefighter Combat Challenge feladatainak teljesítésében legjobban teljesítő nők : III. SISKA ODETT tű. főhadnagy, a Győri HTP állományából. II. TÖRÖK ESZTER KÖTÉL EGYESÜLET I. ISTVÁNYI NÓRA tű. főhadnagy, az Egri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományából. A Firefighter Combat Challenge feladatainak teljesítésében legjobban teljesítő férfiak : III. KARSAI ZOLTÁN tű. tőrm. MOSONMAGYARÓVÁR HTP II. KISS JÁNOS BOLHÁS ÖTE I. IFJ. BODÓ LÁSZLÓ KÖTÉL EGYESÜLET tagja kapja. A legjobban teljesítő férfi csapat az IRONFIGHTERS csapat, melynek tagjai: Csernák Zsolt tű. őrmester Taskovics Sándor tű. főhadnagy Szlama Ferenc tű. őrmester • A versenyt legeredményesebben teljesítő női csapat a TÜZES HÁRMÁS csapat, melynek tagjai: Istványi Nóra tű. főhadnagy Siska Odett tű. főhadnagy Csoma Beatrix • A versenyt legeredményesebben teljesítő mix csapat az ÓDOR –SÁPI csapat, melynek tagjai: dr. Ódor-Sápi Csilla Siska Odett tű. fhdgy. Ódor-Sápi Péter tű. őrmester • Az összesített feladatok teljesítésében abszolút legjobb an szereplő magyar tűzoltó, aki 2021-ban elnyerte a vándorkupát : KISS JÁNOS BOLHÁS ÖTE • A Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség által felajánlott különdíj a versenyt legjobban teljesítő Vas megyei női önkéntes tűzoltó részére: KÁDÁRNÉ BEKE GABRIELLA tű. hadnagy Csepreg ÖTE A versenyt legjobban teljesítő Vas megyei férfi önkéntes tűzoltó : BOGNÁR DÁVID Kőszegszerdahely ÖTE • A legjobban szereplő női IPA tag versenyző : KÁDÁRNÉ BEKE GABRIELLA tű. hadnagy A legjobban szerepelő férfi IPA tag versenyző : FEHÉR ÁDÁM tű. őrmester, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság • A Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége elnöke által felajánlott különdíj: BALOGH LÁSZLÓ ftőrm, a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázisának tűzoltója

TFA 2021.

TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TFA 2021.
TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra