Videó: A Thököly úti parkoló titkainak nyomában

Az utcáról nem látszik, de az biztos, hogy az önkormányzathoz tartozik és több száz autó fér el benne. Megnéztük közelről.

Valamikor nyár végén tűnt fel, hogy Szombathelyen a Thököly utcában, nagyjából az egykori vasudvar helyén egy hatalmas parkoló bújik meg a háztömbök mögött.

Hogy pontosan mi is ez, arra vonatkozó információ nincs, csak annyi, hogy behajtás tilos, kivéve engedéllyel.

No de hogyan lehet engedélyhez jutni?

Ez azért is érdekes, mert az utóbbi években Szombathelyen elsőszámú kérdéssé váltak a közlekedési és a parkolási dilemmák.

Elég kicsi a város ahhoz, hogy ne derüljön ki azonnal, hogy a parkoló az önkormányzathoz tartozik.

Kovács Dávid

Gyorsan el is küldtük hát a kérdéseinket az önkormányzatnak, hogy ki használhatja, hogyan lehet engedélyhez jutni, hány ilyen engedélyt adtak ki, kell-e fizetni érte, mennyibe kerül a fenntartása, milyen jogszabály vonatkozik rá stb.

Tényleg nem túl bonyolult kérdések.

Ez volt közel két hónapja. Azóta - többszörös telefonos rákérdezésünk ellenére - nem kaptunk válaszokat.

Annyit informálisan megtudtunk egy városházi dolgozótól, hogy ők (is) díjmentesen használják a parkolót. Ehhez regisztrálniuk kell, majd a rendszer automatikusan felismeri a rendszámot, nyitja és zárja a parkolót.

Ma reggel elmentünk a helyszínre, hogy elkészítsük ezt a videót.

A helyszínen találkoztunk a gazdasági bizottság egyik tagjával, aki elmondta: a bizottsági tagok és a képviselők szintén ingyen használhatják a parkolót, amiről úgy tudja, az önkormányzat bérli.

Eddig idáig jutottunk el.

Mellesleg az önkormányzat más kérdéseinkre sem válaszolt, de azt hagyjuk legközelebbre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video