Tilos enni az extrudált kenyérből, mérgező lehet – visszahívták

Ismét az Abonett, gluténmentes extrudált kenyér zöldségekkel elnevezésű termékével volt baj.

A megengedettnél magasabb aflatoxintartalom miatt visszahívja a boltokból a gyártó az Abonett gluténmentes extrudált kenyér, zöldségekkel 100 g-os termékét.

A visszahívás a 24.10.2023 minőségmegőrzési idejű, 5997148703625 EAN-kódú, KT01001 cikkszámú termékekre vonatkozik.

A cég arra kéri a vásárlókat, hogy küldjék vissza nekik a fenti azonosító adatokkal rendelkező termékeket a 2740 Abony, Füzesér dűlő 16. postacímre. A cég állni fogja a postaköltséget és kompenzációt ígér.

Mérgező kenyér
nébih

Az Abonett Kft.-nek július végén már vissza kellett hívnia ugyanezt a terméket. Akkor a 2023. augusztus 20-i minőségmegőrzési idejű tételekkel volt probléma.

A Nébih honlapján található információk szerint az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek - írja a femina.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek