Váradi Gábor mellé állt a tévés szakma

Levélben tiltakozik a Helyi Televíziók Országos Egyesülete a szombathelyi televízió igazgatójának leváltása ellen. Úgy vélik, az új igazgató pályázat nélküli kinevezésével törvényt sértett a közgyűlés.

Tisztelt Polgármester Úr!

A Helyi Televíziók Országos Egyesületének tagsága és vezetése megdöbbenéssel értesült arról, hogy 2009. február 26-án minden szakmai indokolás nélkül, azonnali hatállyal elmozdították tisztségéből Váradi Gábort, a Szombathely Televízió közmegbecsülésnek örvendő ügyvezetőjét.

Váradi Gábor a helyi televíziózás meghatározó személyisége, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének vezetőségi tagja. A Szombathely Televízió ismert és elismert műhely, az ügyvezető ellen így szakmai kifogás nem merülhetett fel. Amennyiben más, esetleg politikai indok okozta volna a feltűnően előkészítetlen döntést, a Helyi Televíziók Országos Egyesülete tiltakozását fejezi ki, és követeli a határozat azonnali felülvizsgálatát.

Miután a politikai és erkölcsi felelősség az ügyben a város vezetését terheli, kérjük Polgármester Urat, hogy az alábbi kérdésekben szíveskedjék tájékoztatni a Helyi Televíziók Egyesületének tagságát:

- Mi volt az indoka Váradi Gábor elbocsátásának, ha ellene szakmai kifogást felhozni bizonyíthatóan nem lehet?

- Mit kíván tenni a város vezetése azért, hogy a helyi sajtó ne politikai játszmák színtere legyen?

- Milyen intézkedésekkel kívánják megvédeni a Szombathely Televízió munkatársainak függetlenségét, és erre milyen garanciákat kívánnak nyújtani az ügyvezető - erős kétségeket felvető - eltávolítása után?

- Mi indokolja azt, hogy az új vezetőt a médiatörvény rendelkezéseinek mellőzésével, nyilvános pályázati eljárás lefolytatása nélkül helyezték a Szombathely Televízió élére?

Polgármester Úr nyilvánvalóan megteheti, hogy levelünkre ne válaszoljon. A kérdések azonban attól még kérdések maradnak.

Tájékoztatjuk, hogy levelünket a szombathelyi sajtóorgánumoknak is elküldjük.

Debrecen 2009. március 12.

Üdvözlettel:

Széles Tamás
elnök

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet