Timberland – a tökéletes cipőmárka, télre hangolva

Több nyomós érv is szól a márka mellett.

A téli időjárási viszontagságokat esélytelen figyelmen kívül hagyni. Néhány éve még előfordultak enyhébb periódusok, de manapság újra „divatba jött” a zimankó, a havazás, és a mindezt kísérő kemény mínuszokkal indító napkezdet. Úgyhogy nem érdemes túlságosan lazán kezelni a cipőválasztás kérdését, mert aktuálisan nem mindig barátságosak a körülmények.

Timberland

Miért pont a Timberland?

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Több nyomós érv is szól a márka mellett. A https://ecipo.hu/c/noi/csizmak-es-egyebek/marka:timberland oldal kínálatát esztétikum, trendiség tekintetében jóformán felesleges elemezgetni, mert a látvány magáért beszél. Viszont, ahogy azt fentebb említettük, jelenleg az időjárási körülményeket is célszerű figyelembe venni, mert különben kellemetlen meglepetések garmada érhet minket. A vízhatlanság például alapvető elvárás. Újabban ugyanis nemcsak a hideg támad, hanem az elképesztő mennyiségű csapadék is okoz fennakadásokat. A brand égisze alól kikerülő bakancsok nem vallanak szégyent vízhatlanság terén, így a nagy esőzések épp úgy nem jelenthetnek problémát, mint a jelentősebb havazások. A meleg bélés szintén egy olyan pozitívum, ami a márka termékei mellett szól. Ez kicsit bagatell megjegyzésnek hathat, mert milyen az a bakancs, ami nem bélelt megfelelőképpen? A kérdés jogos, ám alapvetően sok mindent látni a piacon, és akadnak határozottan „hideg”, azaz cseppet sem optimálisan szigetelt alternatívák. De ez a fajta hanyagság a Timberland háza táján a lehetetlennel egyenlő.

Timberland

Mi újság a strapabírással?

A téli idő konkrétan eszi a cipőket. A hideg önmagában komoly kihívást jelent, viszont a sózás, homokozás jelentős károkat generálhatnak a lábbelikben, ha nem ideális, nem minőségi anyagból készültek. A márka erre a területre is fokozottan odafigyel, és kizárólag prémium jellemvonásokkal rendelkező anyagokat használ. Nem véletlen, hogy a brand cipői nem tartoznak a legolcsóbb modellek közé, de cserébe nem akármilyen tartósságot szavatolnak még a zord környezeti hatások ellenére is.

Milyen a télre hangolt talpkialakítás?

A talpról külön érdemes szólni, mert ha ezen a téren valami nem stimmel, akkor annak bokatörő mutatvány lehet a vége. Férfi bakancs esetében is alapvető elvárás a megfelelő tapadás, hiszen csúszós talajon kizárólag így őrizhető meg a léptek stabilitása, biztonsága. A robusztus talpkialakítás, valamint a mély bordázottság együttesen kitűnő tapadást biztosít még rázós helyzetekben is. Ez akkor is nagyon jól jöhet, ha történetesen pont nem hullik a hó, vagy az ónos eső, ugyanis a reggeli dér is kellemetlen szituációkat okozhat, lévén könnyen lefagy, és a párával együtt masszív hártyát alkotnak, amit egyrészt az autókról levakarni külön „élmény”, másrészt amin roppantul könnyű megcsúszni alattomosságának köszönhetően.

Hol marad a kellem?

Természetesen mindehhez a legjobb, ha időtálló stílus társul, ami nemcsak most trendi, hanem akár évekkel később is. A Timberland a hatvanas évek óta tart lázban milliókat világszerte, azaz nem túlzás kijelenteni, hogy tudja mit jelent korszakalkotót, mégis felejthetetlent alkotni, ami minden egyes kollekciójában megjelenik.