Lelopkodta az internetről és be is váltotta a nyertes TippMix-szelvényeket

Közel 300 ezer forintot szedett össze.

A nyertes szelvény fotójával jutott pénzhez az a csaló, akinek az ügyében a Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött – áll a Zalaegerszegi Törvényszék közleményében.

Mint írják, a vádlott tagja volt egy TippMix játékosokat tömörítő Facebook-csoportnak, amelyben egyes tagok fotókat tettek fel a nyertes szelvényeikről.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2021. január 30-án a csoportban látta meg egy férfi nyertes szelvényét, melyről fényképfelvételt készített, s másnap elment vele egy zalai lottózóba. Az ott dolgozónak azt állította, hogy a nyertes szelvény elázott, csak az arról készített fényképet tudja bemutatni és ez alapján szeretné felvenni a nyereményt.

A nő ezt elhitte, és a felvételen látható szelvény sorszáma ellenőrzését követően 64.095 forintot kifizetett a vádlottnak. A férfi ugyanezzel a módszerrel még két alkalommal további két sértettnek 204.500 forint kárt okozott.

A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit 2 rendbeli csalás bűntettében és csalás vétségében, ezért őt 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A vádlott az egyik sértettnek visszafizette a nyereményt, egy esetben a Szerencsejáték Zrt. a lottózón keresztül megtérítette a sértett kárát, míg a harmadik károsult polgári jogi igényét a bíróság egyéb törvényes útra utasította.

(Címlapképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek