Már azt hittük, ismét a csúnya politika ütötte fel a fejét egy szombathelyi kulturális eseményen

Furcsa filmvetítéses beszélgetős programra kaptunk meghívót. Aztán kiderült, hogy nincs ebben semmi furcsa.

Filmvetítéssel egybekötött beszélgetésre kaptunk meghívót a minap, ami a Savaria moziba invitált minket csütörtökre, a Tiszta szívvel című filmre. Utána pedig a szervezők egy kötetlen beszélgetést csillogtattak Németh Zsolttal, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökével.

A csütörtöki program, ahol elsőre nem értettük az árukapcsolást
agorasavaria

Elsőre nem is nagyon tudtuk hovátenni a dolgot, hiszen általában filmvetítések után a filmek alkotóival, színészeivel esetleg ihletőivel szokunk beszélgetést hallgatni de, hogy egy egyébként fideszes politikussal diskuráljanak mindenféle kapcsolódási pont nélkül az számunkra kicsit furcsa volt. Már azt sejtettük, hogy egy újabb kampányrendezvény meghívóját kaptuk meg, úgyhogy felhívtuk a Szombathelyi Református Egyházközséget, hiszen ők az est egyik fő szervezői. Jakab Bálint lelkész pedig készségel válaszolt a kérdésünkre, hogy akkor most mi is ez a rendezvény?

Az egyházközségünk szeretne nyitni kifelé, és ennek egyfajta fóruma ez a filmvetítéssel egybekötött beszélgetés. Tavaly már volt egy hasonló kezdeményezésünk, akkor Gundel Takács Gábor volt a vendégünk és az Ida című filmet néztük meg. Ami pedig a kapcsolódási pont, az a református hit. Gundel Takács is református és Németh Zsolt is az, akinek ráadásul az édesapja református lelkész és én még az egyetemről ismerem őt. Mint református hitgyakorlót hívtuk meg, és nem mint politikust. Persze, valószínű a politika is szóba kerül majd a beszélgetésen, amit én magam vezetek, de kampányról szó sem lehet. A filmet pedig mindig a vendég választja ki egy előre megszerkesztett listáról. Németh Zsolt választása Till Attila Tiszta szívvel című mozijára esett. Én bízom benne, hogy sokakhoz eljutunk majd

- mondta Jakab Bálint, lelkész.

Címlapfotó: Stalter György, Laokoon Film Group

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra