Évtizedek után leállítja a szombathelyi városháza a városvezetők heti programjának közlését

Újabb információforrástól esik el a nem kormánypárti sajtó.

Tájékoztatom a szerkesztőségek munkatársait, hogy a továbbiakban nem készül heti tisztségviselői program. Az eseményekre meghívót küldünk.

A szokásos heti program helyett ez a levél landolt ma reggel szerkesztőségünk emailpostaládájában.

A

Tisztségviselők heti programja

nevet viselő, a sajtónak megküldött körlevél évtizedek óta gyakorlat volt a szombathelyi önkormányzatnál. A hét elején küldték ki, és azok a sajtónyilvános események szerepeltek benne időponttal és helyszínnel, amin a városvezetők (polgármester, alpolgármesterek) is részt vettek.

Segítség volt ez a heti munka megszervezéséhez, a munka kiosztásához.

Még jobban bezárkózik a városháza
Nyugat.hu

Az elmúlt években voltak már gondok a heti program küldésével, volt, amikor nem minden szerkesztőség kapta meg, volt, amikor jelentős események maradtak ki belőle, de alapjában véve mégis egy biztos fogódzó volt.

Most megszűnik, a helyette beígért meghívók pedig - tapasztalataink szerint - sokszor csak az úgynevezett

baráti

sajtóhoz jutnak el. Az utóbbi években, főleg 2014 után rendszeresen előfordult, hogy önkormányzati meghívókat, közleményeket csak a ma már állami holdingba tartozó megyei lapnak és a városi tévének küldtek ki. Vagyis

ezzel még tovább szűkülnek a nem kormánypárti sajtó információs lehetőségei Szombathelyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra