Tíz év börtönt kaphatnak a dezertáló orosz katonák

Ez a duplája az eddiginek.

Azok az orosz katonák, akik megtagadják a harcot, dezertálnak, nem engedelmeskednek a parancsnak, vagy megadják magukat Ukrajnának, mostantól akár 10 év börtönbüntetésre is számíthatnak - írja a Telex a Sky News alapján.

Az új törvényt, amelyet a hét elején a parlamentben már jóváhagyott mindkét ház, Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton írta alá.

A dezertálást eddig is keményen büntették, de eddig csak maximum öt év börtön járt érte. A szigorítás nem véletlen, hiszen több olyan jelentés is ismertté vált, amelyek arról szóltak, hogy Ukrajnában szolgáló orosz katonák megtagadták a harcot, vagy elmenekültek Oroszországból, hogy ne vegyék át a behívót.

Ez utóbbi jelenség még inkább felerősödhet, hiszen Putyin a héten rendelte el a tartalékosok mozgósítását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t