Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tizenegy maláj hackert fogtak el a kormányzati oldalak feltörése miatt

Több országban is folyamatosak a támadások, fennakadást okozva egyes honlapok működésében.

A maláj hatóságok jelentése szerint már 11 gyanúsítottat tartóztattak le a kormányzati oldalak elleni támadások ügyében. Hasonló kampány zajlik Mianmarban is, hazánkban szintén összehangolt kibertámadás indult egyes magyar kormányzati oldalak ellen. 

Az elfogott hackerek feltételezhetően annak a hacktivista csoportnak a tagjai, akik január végén is komoly gondokat okoztak a kormányzati kommunikációs felületeken. A maláj hatóságok január végén indítottak nyomozást, ennek eredményeként sikerült a közel tucatnyi embert elkapniuk.

A hírek szerint 22-40 év közötti hackerekről van szó. Hasonló támadássorozat zajlik Mianmarban is, a helyi csoportok a katonaság, az állami műsorszolgáltató, a központi bank, a kikötői hatóság, az élelmiszer- és gyógyszerügyi hivatal, valamint helyi rendvédelmi szervek weboldalait tették elérhetetlenné. - írja a computerworld.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra