Tizenhat évvel ezelőtt szivárogtatták ki az őszödi beszédet

Zavargások törtek ki, Gyurcsány azóta mumus.

Tizenhat évvel ezelőtt, szeptember 17-én szivárogtatták ki Gyurcsány Ferenc 2006 májusában elmondott őszödi beszédének néhány részletét.

A hangfelvételt több szerkesztőség is megkapta. Az akkori miniszterelnök szavai mára már szálló igévé váltak, következményei pedig a legújabbkori magyar történelem legvisszásabb időszakát hozták magukkal.

Zavargások Budapesten
MTI

A beszédben erős, mondhatni trágár kifejezések kíséretében próbálta megértetni a szocialista frakció tagjaival, hogy komoly reformokat kell végrehajtaniuk ahhoz, hogy működőképes maradjon az ország.

„...elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon”.

Amikor az egész beszéd nyilvánosságra került, tüntetések és zavargások kezdődtek Budapesten. Gyurcsány a beszéd után nem mondott le, ragaszkodott a miniszterelnökséghez.

A rendőrök viselkedése miatt évekig zajlottak a perek. A tüntetők erőszakos fellépése a rendőrök ellen nem segített a beszéd kiszivárgását követő időszakban azon, hogy a tiltakozások békések legyenek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet