Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tizenkét kereket szúrt ki, autókat karcolt össze egy vérző férfi Szombathelyen

Feltehetőleg korábbi sérelmet próbált megbosszulni egy ittas férfi, aki vasárnapra virradóra legalább három autót megrongált, de közben megsebesült és vérnyomot hagyott maga mögött, amerre ment.

Vasárnap délelőtt ismerőse szólt egy szombathelyi férfinek arról, hogy a vásárcsarnok mögött parkoló autójának összes kereke lapos. A helyszínen kiderült, hogy nem csak a férfi Skodájának a kerekét szúrta ki valaki, de feleségének Volvója is ugyanígy járt. Ráadásul mindkét autót körbe karcolta az akkor még ismeretlen férfi.

TM

A rendőrség megkezdte az adatgyűjtést az elsődleges adatok alapján kb. egymillió forintos károkozás kapcsán. Az jól látszott, hogy a Volvo kerekének kiszúrása közben a rongáló megsebesült, valószínűleg a keze rácsúszott a pengére szúrás közben és erősen vérzett. Ez azonban nem zavarta, nem csak a Volvót vérezte össze, de utána a Skoda kerekét, oldalát, elejét is. Miután kiszúrta a nyolc kereket és összekarcolta az autók oldalát elindult a Szent Márton utca irányába. Ezt nem a szemtanúk mondták, hanem a méterenként csepegő vére mutatta.

TM

Javában zajlott a helyszínelés, amikor egy másik hasonló rongálásról is hír érkezett, az pedig a Söptei útról. Nem okozott meglepetést, hogy ott is találtak vérnyomokat az autó mellett, sőt, a járdán is megvoltak a vércseppek, igaz, ott már kb. két-három méterenként, de az a helyszín több kilométerre volt a piactól.

TM

Azt sem volt nehéz kikövetkeztetni, hogy nem véletlenszerűen rongált az ismeretlen, mivel munkatársak autóin okozott kárt a csuklyás férfi. Azt onnan lehet tudni, hogy csuklyát viselt, mivel a Söptei úti vandál a tett helyszínén december utolsó napján már lecsapott. Egy ismeretlen, akkor két autót öntött le maró anyaggal, közte azt a Peugeot személygépkocsit, aminek most négy kerekét kiszúrta a megsebesült férfi. A rongálás után a ház tulajdonosa kamerákat szereltetett be, amiből az egyik a parkoló autókat figyelte és ez most rögzítette a

Yeti-szerűen

mozgó, feltehetőleg erősen illuminált állapotban lévő csuklyás vandált.

A Skoda tulajdonosától megtudtuk, hogy vasárnap ellenére a rendőrök komoly erőkkel eredtek az ismeretlen nyomába. A helyszínről vérmintákat, ujjlenyomatot vettek és rögzítettek egyéb nyomokat is. A rádióforgalmazásból hallotta, hogy elindultak a vércseppek után, lekérték az útba eső kamerák felvételeit, beszéltek a vasúti takarítókkal, ellenőrizték a kórházakat, orvosi ügyeleteket és bár ekkor kiderült, hogy hajnalban el kellett látni valakit vágott sérüléssel, de ez a nyom végül vakvágányra vezetett.

TM

Egy másik nyomon azonban eljutottak egy férfihez, akinek a kezén friss, vágott sérülés volt, a neve pedig nem csengett ismeretlenül a károsultaknak. Közel két évvel ezelőtt volt vele munkahelyi nézeteltérésük, aminek kapcsán elbocsátották az illetőt. Ekkor derült ki az is, hogy kb. két órával az első rongálás előtt a férfi egy rockkoncertről olyan bejegyzést tett közzé a Facebookon, ami a volt munkahelyével kapcsolatos és egy másik, vele egy időben elbocsátott férfival együtt látható a fényképen.

TM

Elképzelhető, hogy a férfi összefüggésbe hozható névtelen zsaroló és fenyegető levéllel is, amit a Skoda tulajdonosa kapott. A címzett azonban nem rémült meg a zsarolástól, az egész levelet kitette a Facebook-oldalára. Erre a zsaroló akkor semmit nem lépett.

Tizenkét kereket szúrt ki, autókat karcolt össze egy vérző férfi Szombathelyen
TM

Információnk szerint a dél környékén megtalált férfit gyanúsítottként előállították, kihallgatása folyamatban van.

A piac melletti helyszínelés a vasárnapi csúcsidőben rengeteg érdeklődőt vonzott és a környező házakból is lejöttek megnézni, mi történt a parkolóban. Az autótulajdonosok véleményét hallva az autórongálónak talán szerencséje volt, hogy nem találkozott a megszólalókkal, azt ugyanis valószínűleg a foga bánta volna.

TM

Azt is megtudtuk, hogy a szintén megrongált Peugeot tulajdonosa a kamera adatai alapján öt perccel a rongálás után érkezett haza a felesége autójával (ami Szilveszterkor szintén kapott a maró anyagból), de akkor nem vette észre a négy lapos kereket. Talán nagy szerencséje is van, hogy nem futott össze az ittas garázdával, hiszen nem tudni, hogyan reagált volna a tettenérésre, szúróeszközzel a kezében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra