Megvan, hogy ki kaphat egyszeri tízezer forintot a szombathelyi önkormányzattól

Összesen 20 121 jogosult számára postázzák majd a pénzt.

Fejenként 10 ezer forint támogatást kapnak a szombathelyi nyugdíjasok és ellátottak - írtuk Fejenként 10 ezer forint támogatást kapnak a szombathelyi nyugdíjasok és ellátottak February 15. 11:41 egy hete.

Az egyszeri és alanyi jogon járó támogatást Nemény András polgármester jelentette be egy videóban azzal, hogy a februári közgyűlés elé viszi az ügyet.

Ez meg is történt, a javaslat ott van a jövő heti közgyűlés anyagai között. Kiderül belőle, hogy a nyugdíjasok adatait a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól, az egészségügyi ellátottak adatait pedig a kormányhivatal illetékes osztályától kéri ki a hivatal.

A támogatást az kapja meg, aki ebben az évben

 • öregségi nyugellátásra, vagy
 • rokkantsági ellátásra, vagy
 • rehabilitációs ellátásra, vagy
 • rokkantsági járadékra, vagy
 • baleseti járadékra, vagy
 • időskorúak járadékára
 • jogosult.

  Az adatok alapján az idén összesen 20 121 fő jogosult a támogatásra.

  Forrás: szombathely.hu

  Így az egyszeri 10 ezer forintos támogatás 201 millió 210 ezer forintjába kerül az önkormányzatnak, plusz a megközelítően 5 millió forint postaköltség. A támogatást ugyanis postán küldik ki, mert a nyugdíjfolyósító és a kormányhivatal nem adhatja ki a jogosultak bankszámlaszámait.

  Az idei támogatást az erről szóló rendelet megalkotása, tehát február 29. után 90 napon belül kapják meg a jogosultak.

  A nyugdíjasok és egészségügyi ellátottak támogatását ezentúl évente egy alkalommal tervezik, az aktuális év részleteiről a költségvetés elfogadásakor döntenek.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet