Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több ezer helyszínre nem értek ki a mentők az elmúlt napokban, hogy teszteljenek

Úgy tűnik, mégis gondok vannak a kapacitásokkal.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Népszava információi szerint hétfőn több mint 8 ezer, szerdán pedig újabb 4-5 ezer közötti helyszínre nem értek oda a mentők mintát venni. Ez annak kapcsán érdekes, hogy az országos tiszti főorvos szerda bejelentése szerint "a tesztelésnek semmilyen kapacitási határa nincs". Mint mondta, folyamatosan nő a tesztelési kapacitás, és már az Országos Vérellátó Szolgálat is belépett a laboratóriumi tesztelést végzők közé.

A lap természetesen megkereste az ügyben az OMSZ kommunikációs igazgatóját, Győrfi Pált, aki a lap szerint lényegében elismerte a kapacitási gondokat. Győrfi jelezte, hogy az elmúlt napokban jelentősen tovább nőtt az OMSZ-hoz beérkező mintavételi megrendelések száma.

Ez azt jelenti, hogy a kezdeti néhány száz feladat után az elmúlt hetekben már napi több mint 5 ezer ilyen igénylés futott be az Országos Mentőszolgálathoz, most pedig egyes napokon a mintavételi feladatok száma meghaladja a 12 ezret is. Azt is elmondta, hogy igyekeznek minden tünetes beteghez 48 órán belül eljutni.

A lap forrásai szerint ennek ellenére nem ritka, hogy négy-öt nap múlva érkeznek meg a covid-tesztre várókhoz a mintavevők. Ennek pedig az az oka, hogy mint a mentők egyik mintabegyűjtője elmondta: naponta átlagosan legfeljebb 5-6 ezer vizsgálatra van elég ember.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés