Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Több ezren tüntettek a kormány homofób pedofiltörvénye ellen a Kossuth téren

A törvényjavaslatról kedden szavaz az országgyűlés.

Hétfőn este hat órára szervezett tüntetést a Kossuth térre több civilszervezet tiltakozva a kormány által beterjesztett, homofóbnak titulált pedofiltörvény ellen. A törvény ugyanis összemossa a gyerekek sérelmére elkövetett szexuális visszaéléseket összemossa a homoszexualitás kérdéseivel, így például a szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét is.

A többek közt a TASZ, az Amnesty International Magyarország és a Pride által szervezett tüntetésen több ezren vettek részt, több szivárványos zászló mellett látni a tömegben pártok zászlóit is (Momentum, DK). A szervezők azt kérték, hogy csak azok a pártok jöjjenek a tüntetésre, akik elutasítják a javaslatot.

A beszédek után a szervezők ezután arra kérték a tüntetőket, hogy írjanak az országgyűlési képviselőknek, hogy bojkottálják a holnapi szavazást, vagy nemmel szavazzanak, mert szerintük ez a javaslat „gyerek-, család-, és emberellenes”. A tüntetés hivatalos része nem sokkal háromnegyed nyolc előtt ért véget. A színpad előtti rész teljesen megtelt. A tömeg azt skandálta, hogy „itt vagyunk, itt vagyunk!”, illetve, hogy „nem hagyjuk!”.

A Fidesz-KDNP által benyújtott javaslatról kedden szavaz az Országgyűlés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Közélet

Tovább az oldalra