Több fontos változás lesz a vonatközlekedésben a december 10-i menetrendváltástól

Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre.

A nyugat-dunántúli térségben a legfontosabb változás, hogy december 10-e után már a GYSEV Zrt. közlekedteti a személyvonatokat a 23-as számú vonalon Zalaegerszeg és Rédics, valamint a 25-ös vonalon Zalaegerszeg és Őriszentpéter/Hodos között.

A továbbiakban szintén a GYSEV Zrt. közlekedteti teljes útvonalon a személyvonatokat Szombathely – Zalaegerszeg között. A Szombathely - Celldömölk szakaszokon a személyvonatok többségét a GYSEV Zrt. fogja közlekedtetni, emellett Zalaegerszeg és Nagykanizsa között is a GYSEV Zrt. közlekedteti a személyvonatokat, amelyeknél bővül és módosul a menetrendi kínálat.

Az InterCity-közlekedésben fontos változás, hogy a Sopron és Budapest közötti IC-ket a teljes szakaszon a GYSEV közlekedteti. Ugyanakkor a Budapest - Szombathely - Szentgotthárd viszonylatban közlekedő InterCityket és nemzetközi vonatokat a teljes szakaszon a MÁV-START Zrt. fogja közlekedtetni. Szintén a MÁV-START Zrt. közlekedteti a járatokat a Hegyeshalom – Rajka viszonylatban, valamint a Szombathely-Pécs között közlekedő PANNONIA Interrégió vonatok esetében is.

2023. december 10-től a GYSEV Zrt. több új vonatot is közlekedtet:

Vasárnapi közlekedési rend napjain új InterCity vonat közlekedik Budapest–Keleti (21:15) és Sopron (23:43) között

Új személyvonat közlekedik naponta, Sopron (21:08) és Szombathely (21:58) között

Új személyvonat közlekedik naponta, Szombathely (12:00) és Sopron (12:51) között

Új személyvonat közlekedik naponta, Zalaegerszeg (10:45) és Szombathely (11:49) között

Új személyvonat közlekedik naponta, Szombathely (12:08) és Zalaegerszeg (13:15) között

Új személyvonat közlekedik naponta, Zalaegerszeg (4:05) és Nagykanizsa (5:09) között

Jelentősen módosul 9876 számú vonat menetrendje, 120 perccel korábban közlekedik, Zalaegerszeg indul 14:33–kor, Nagykanizsa érkezik 15:44–kor

Új személyvonat közlekedik naponta, Nagykanizsa (16:15) és Zalaegerszeg (17:22) között

Új személyvonat közlekedik munkanapokon, Celldömölk (16:05) és Szombathely (16:45) között

További fontos információ, hogy a Szombathely és Celldömölk, valamint a Zalaegerszeg - Őriszentpéter/Hodos között közlekedő személyvonatok esetében a megállóhelyeken feltételes megállási rendet vezet be a GYSEV Zrt.

A menetrendi változások részleteit itt lehet elérni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek