Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Durván megugrott a telekocsi forgalom Szombathely és Budapest között a lelassult vonatközlekedés miatt

Úgy tűnik, a vonatpótló buszok nem arattak osztatlan sikert az utazóközönség körében.

„Kiugró, több mint kétszeres növekedést tapasztalt a Szombathely-Budapest vonalon az Oszkár telekocsi szeptember 18 és 25 között, pont akkor, amikor pályakarbantartó munkálatok miatt vonatok helyett pótlóbuszok kezdtek el közlekedni” – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a cég ügyvezetője, Prácser Attila.

Közel 150 utas választotta az átszállás nélküli megosztott autózás lehetőségét a vonatpótlás helyett, így ez lett a 12. legforgalmasabb belföldi viszonylat. A cég az utasszám további növekedésére számít ezen a szakaszon az elkövetkező hetekben.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a győri fővonalon a MÁV, Celldömölk felé a GYSEV építkezik.

A Budapest-Hegyeshalom vasútvonal és a szombathelyi pályaudvar vágányhálózatának felújítása miatt kétszer, Csornán és Tatabányán is pótlóbuszos átszállásra kényszerül az, aki Intercityvel szeretne utazni. Ez legalább 3 óra 15 percre növeli a menetidőt, de a pótlóbuszos fennakadások miatt ez gyakran tovább növekszik.

A Székesfehérvár felé közlekedő gyorsvonat esetében a Celldömölk-Szombathely szakaszon van szükség buszos pótlásra, így az utazási idő akkor is közel négy órára nő, amennyiben sikerül tartani a menetrendet.

„Nem csoda, hogy az utasok vadásszák a telekocsi rendszerben felajánlott szabad helyeket" – jelezte az ügyvezető.

Legutóbb a 2019-es Budapest-Hatvan-Miskolc vonatpótlás alatt tapasztaltak olyan mértékű hirtelen forgalomnövekedést a belföldi telekocsizásnál, mint ami az idei év szeptemberében kezdődött felújítás során tapasztalható.

Azt is hozzátette, hogy a vonatpótlás alatt az autósoknak nem csak az egyre növekvő üzemanyagárak megosztása miatt éri meg hirdetni szabad helyeiket, hanem mert segíteni tudnak más utazóknak is a közlekedésben – írták a közleményben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra