Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Több mint ötmilliós büntetést kapott Novák előd Kövér Lászlótól

A döntés szerint Novák Előd országgyűlési képviselői tiszteletdíja annak kéthavi összegével megegyező mértékben, 5 260 814 forinttal csökken.

Több mint 5,2 millió forinttal csökkentette az Országgyűlés Novák Előd (Mi Hazánk) tiszteletdíját. A parlament a döntést 148 igen, 10 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett hozta meg - írja az infostart.hu .

Kövér László házelnök a büntetést azzal indokolta, hogy Novák Előd az Országgyűlés egyik májusi ülésén interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg. Az ülést vezető elnök akkor figyelmeztette a képviselőt, hogy a jövőben tartózkodjon a kifejezés használatától.

Novák Előd korábban, 2022-ben több felszólalásában is használta a kifejezést, vagy arra utaló, más sértő szóösszetételt, amely miatt a korábbiakban is számos alkalommal kapott figyelmeztetést. A büntetés mértékének megállapításakor azt is figyelembe vette az Országgyűlés elnöke, hogy Novák Előd a korábbi szóbeli és írásbeli figyelmeztetések ellenére használta a kirívóan sértő kifejezést.

A döntés szerint Novák Előd országgyűlési képviselői tiszteletdíja annak kéthavi összegével megegyező mértékben, 5 260 814 forinttal csökken.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra