Több orosz menekült el a mozgósítás elől, mint ahány megtámadta Ukrajnát

Az angol hírszerzésnek más információi is vannak.

Putyin orosz elnök egy héttel ezelőtt jelentett be részleges mozgósítást Oroszországban. Habár a pontos számok nem ismertek, a meglehetősen megbízható információkkal rendelkező brit védelmi minisztérium becslései szerint az elmúlt hét napban többen hagyták el az országot a besorozástól tartva, mint ahány orosz katona megtámadta Ukrajnát 2022 februárjában.

Mozgósítás elől menekülő orosz fiatalok.
Twitter/Mick Ryan

Ehhez lazán kapcsolódik Mihail Boriszovics Hodorkovszkij ellenzéki orosz oligarcha néhány nappal ezelőtti Twitter-bejegyzése, Oroszország az első és egyetlen olyan ország … September 27. 15:00 melyben ezt írta:

„Oroszország az első és egyetlen olyan ország a világon, ahonnan az emberek nem azért menekülnek, mert megszállta őket egy másik ország, hanem azért, mert ők szálltak meg egy másikat.”

A brit minisztérium arra is felhívja a figyelmet, hogy az Oroszországot elhagyók között nagy arányban vannak a jobb anyagi helyzetben lévők és a magasabb iskolai végzettségűek.

Ha ehhez hozzáadjuk a hadseregbe behívott tartalékokat, akkor könnyen jutunk arra a következtetésre, hogy az „agyelszívás” és a munkaerő megcsappanása további gondokat okoz majd az amúgy is nehéz helyzetben lévő orosz gazdaságnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t