Többször is lenyúlta nagybátyja bankkártyáját a szombathelyi fiatal

Közel 200 ezer forintot nyúlt le tőle összesen.

A Szombathelyi Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorúval szemben, aki a vád szerint Szombathelyen három alkalommal is elvette nagybátyja bankkártyáját és azt jogosulatlanul használta.

Első alkalommal 2020 szeptemberében a sértett tudta és beleegyezése nélkül készpénzt vett fel a bankkártyával egy bankjegykiadó automatából, majd két üzletben is vásárolt. A vádlott később megpróbált további összegeket is felvenni, sikertelenül.

A fiatal 2020 novemberében ismét elvette a bankkártyát és azzal 14 különböző üzletben vásárolt, valamint 52.000 forintot is felvett.

Harmadik alkalommal 2021 januárjában a bankkártyát újból egy ATM automatánál használta és készpénzt vett fel, majd további három alkalommal próbált meg még több pénzt levenni, a tranzakciók azonban fedezethiány miatt meghiúsultak.

A vádlott a sértett mobiltelefonján lévő alkalmazásból három hívószámhoz tartozó előfizetés egyenlegét is feltöltötte 13.000 forint, 5.000 forint és 1.500 forint összeggel. A fiatalkorú elkövető a cselekményeivel közel 168.000 forint kárt okozott.

A büntetőjogi szabályozás szerint információs rendszer felhasználásával követi el a csalást az, aki hamis, hamisított vagy jogosulatlanul megszerzett készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával vagy az ilyen eszközzel történő fizetés elfogadásával okoz kárt.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság, mint fiatalkorúak bírósága fog dönteni – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek