Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Többszörös visszaeső rab támadt az őrökre a szombathelyi börtönben

Az eset 2018-ban történt, a Szombathelyi Járásbíróság most ítéletet hozott az ügyben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szombathelyi Járásbíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt 3 év fegyházra ítélte, megállapítva, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

A terhelt 2018 nyarán szabadságvesztését töltötte a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában egy másik fogvatartottal együtt. 18 óra után rabtársa a cellából jelezte, hogy a terhelt a fürdőben fekszik, rosszul van. A bv. állomány kettő tagja a zárkába ment és felszólították a vádlottat, hogy a fürdőből jöjjön ki. Amikor kijött, rárontott a rabtársára, összeverekedtek, a verekedést csak az őrök felszólítására hagyták abba. A másik fogvatartottat kiküldték a cellából. Ezt követően az egyik őr a - vérző arcú - vádlott felé lépett, hogy megnézze a sérüléseit. Ekkor a terhelt ökölbe szorított, felemelt kezével megindult a bv. dolgozók felé, akik azonnal kiléptek a zárkából és rácsukták az ajtót, majd felszólítását követően a tátikán keresztül megbilincselték.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője kóros elmeállapotra hivatkozva, büntethetőséget kizáró ok miatt felmentésért illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés