Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tökéletes fogsor érhető el ezzel a különleges eljárással

Egy szép mosolynak fontos szerepe van önbizalmunk szintjében és az első benyomás kialakításában is, amit mások felé teszünk. Az ápolt külsőhöz nemcsak a szépen vasalt, jól szabott ruhák, makulátlan bőr és csillogó haj tartozik hozzá, hanem a szép fogak is. Egy mosolygós emberről mások is pozitívabb képet alkotnak, mint arról, aki zavarban van és rejtegeti a fogait.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lehet, hogy téged csak a rés zavar a metszőfogaid között, esetleg nem találod elég fehérnek a mosolyod, vagy épp az apró zománc hibáidat rejtegeted. Egy külső szemlélő számára azonban negatív képet festhet a testbeszéded, ezen pedig akár egy állásinterjú vagy egy új kapcsolat sikere is múlhat.

Mielőtt megijednél, hogy csak hosszú és körülményes fogszabályozás, esetleg a fogaid lecsiszolását igénylő korona segíthet, ajánlunk egy másik megoldást, ez pedig a porcelán héj.

Mi az a porcelán héj?

A porcelán héj, ahogy a nevéből is sejthető, egy vékony kerámia lemez, ami leheletvékony rétegben fedi le a fogakat. A koronával ellentétben a fog előkészítéséhez nem szükséges azt jelentősen lecsiszolni. A porcelán héjjal gyorsan, egyszerűen és kíméletesen eltüntethetőek a fogfelszín apró egyenetlenségei, a fogzománc hibái és a fogak közti rések is. Míg a fogszabályozás egy hosszú és kényelmetlenségekkel járó folyamat lehet, ezzel a módszerrel akár már néhány nap alatt egységes és szép mosolyod lehet.

Milyen esetekre nyújt megoldást a porcelán héj?

Ha a fogfehérítés nem vált be

Sokan szeretnének ragyogóan fehér, hollywoodi mosolyt, a fogainknak azonban van egy alap színük, aminél fehérebbet még fogfehérítéssel sem lehet elérni. Ha mégis sikerül, az eredmény akkor is csak átmeneti lesz, és idővel a kávé, tea fogyasztása, vagy a dohányzás hatására a fogak újra elszíneződhetnek majd. Tartósabb megoldást jelent a porcelán héj felhelyezése, mely a gyökérkezelés miatt elszíneződött fogak esetében is alkalmazható.

Zavaró zománchibák esetén

A fogzománcban étrendünk, szájhigiéniánk, vagy épp genetikai tényezőink hatására is létrejöhetnek sérülések, elszíneződések. Ilyenek például a fog színétől eltérő krétafehér foltok, melyek egyfajta szuvasodásra utalnak. Ezek fluoridos ecseteléssel megállíthatóak ugyan, mégis sokakat zavarnak az önfeledt nevetésben.

Sérült, de egészséges frontfogak esetében

A legtöbbünkkel már biztosan előfordult, hogy összekoccantak a fogai. Ilyenkor szerencsés esetben nem történik semmi, ha kevésbé vagyunk szerencsések, akkor azonban lepattanhatnak apró darabok a fogzománcból, ami egyenetlenné teszi annak felszínét.

Rések, szabálytalanságok helyreállítása porcelán héjjal

A fogak közti rések, szabálytalanságok is gyorsan eltüntethetők porcelán héj felhelyezésével. Utóbbi esetben, ha nincs harapási diszfunkció, vagyis a szabálytalanság nem zavar a rágásban, harapásban, nem muszáj a hosszú, kényelmetlenségekkel járó és költséges fogszabályozást választani. Porcelán héj segítségével eltüntethetőek az esztétikai hibák és akár néhány nap alatt rendezett, egységes mosolyunk lehet.

Nyugat.hu

Hogyan készül a porcelán héj?

Az első lépésben egy szakember felméri a fogaid állapotát és közösen eldöntitek, valóban ez a legjobb megoldás-e a számodra. Ha a porcelán héj mellett döntesz, egy mosolytervező program segítségével már virtuálisan is gyönyörködhetsz a végeredményben, vagy egy moke up segítségével élőben is felpróbálhatod jövőbeli mosolyod.

Ezt követi a fogak előkészítése, ami helyi érzéstelenítéssel történik és, amely során egy leheletvékony (<1 mm) réteg kerül eltávolításra a fogak felszínéről. Erre illeszkedik majd a porcelán héj. A végleges héjak elkészítése igénybe vehet néhány napot, így az előkészített fogakról a technikus lenyomatot vesz és ideiglenes héjak kerülnek felhelyezésre, hogy megvédjék a fogakat az érzékenységtől.

A végleges héjak beragasztását egy próba előzi meg. Ha ennek során a porcelán héjak tökéletesen illeszkednek a fogak felszínére, egy speciális ragasztó anyaggal rögzítik őket és a tükörből már aznap egy új ember mosolyoghat rád vissza.

Porcelán héj: a tartós megoldás

Előnyei

A direkt héjakkal ellentétben, melyek akár egy ülésben is elkészíthetők, a porcelán héjak laboratóriumi körülmények között készülnek, így sokkal pontosabb és szebb végeredményre számíthatunk. Megfelelő szájhigiénia és rendszeres fogorvosi szűrővizsgálat mellett hosszú évekig is szépek maradhatnak.

A folyamat nem visszafordítható, bár a koronával ellentétben nem igényli a fogak nagy mértékű csiszolását, elülső felszínük megmunkálásra kerül, ami már nem növeszthető vissza.

Mi az a direkt héj?

A direkt héjat a fogorvos építi rá a fogfelszínre egy speciális anyagból. Gyors megoldás, mivel akár egy ülésben is elkészíthető, készítésében azonban nem vesz részt fogtechnikus.

Ha gyors és tartós megoldást keresel, a porcelán héjak számos probléma esetén segíthetnek, akár zománc hibákról, szabálytalanságokról, vagy elszíneződésekről van szó. Minden esetben fontos azonban a rendszeres fogorvosi ellenőrzés és a megfelelő szájhigiénia betartása, amivel nemcsak saját fogaidat, hanem az esetleg rákerülő esztétikai megoldásokat is sokáig épen tarthatod.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(X)

Hirdetés