Tömegével küldik ki a figyelmeztetéseket a tankerületek

Több pedagógus szerint legalább 1000 tanár fog hasonló levelet kézhez kapni, akik részt vettek a polgári engedetlenségben.

Tömegével küldik ki a tankerületek a tanároknak a figyelmeztetéseket, és egyes esetekben a felmondó leveleket – írja a hvg.hu . A lap információi szerint a kőbányai Szent László Gimnázium épülete előtt élőláncot állnak pénteken a szülők és diákok, miután felröppent a hír, hogy elbocsátják az egyik tanárt.

Hasonló akcióra kerül majd sor a pestszentlőrinci Karinthy Frigyes Gimnáziumban is, miután Hutai László igazgatót csütörtökön behívták a tankerületi központba, ahol Rábel Krisztina tankerületi igazgató átadott neki 24, névre szóló levelet. Ezeket a polgári engedetlenségben részt vevő tanároknak kellett volna átadnia, ők azonban a borítékokat arra hivatkozva nem vették át, hogy az ő munkáltatójuk nem az igazgató, hanem maga Rábel Krisztina. Péntek reggel közösen mennek a Külső-Pesti Tankerületi Központ elé, hogy személyesen vegyék át a leveleket.

Szintén a Külső-Pesti Tankerületi Központ levelét kaphatta kézhez 18 tanár a pestszentlőrinci Brassó Utcai Általános Iskolában is. Ebben arra figyelmeztetik őket, hogy mivel hétfőn munkabeszüntetéssel éltek, vagyis csatlakoztak a polgári engedetlenségi akcióhoz, a legközelebbi alkalommal rendkívüli felmentéssel bocsátják el őket.

„Kérem, hogy a jövőben a hasonló magatartástól tartózkodjon” – írják a levélben. A portál értesülései szerint hasonló levelet kapott a Pasaréti Szabó Lőrinc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium 11 tanára is. Van olyan köztük, akinek ez már a második figyelmeztetése, de az illető azt mondta, hogy harmadszorra is bele fog állni a polgári engedetlenségbe.

A budai II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban 38 pedagógus kapott ilyen levelet. Úgy tudni, a figyelmeztetett, megfenyegetett tanárok közt van nagyjából az iskola összes magyar és történelem tanára, a matematika és nyelvtanárok jelentős része, körülbelül a tantestület fele. A gimnáziumban egyébként öt osztály fog érettségizni májusban. A II. kerületi Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban 8 tanár kapott figyelmeztető levelet, amelyet az iskola igazgatója adott át nekik.

Több pedagógus szerint legalább 1000 tanár fog hasonló levelet kézhez kapni, akik részt vettek a polgári engedetlenségben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek