Tompos Kátya súlyos rákbetegséggel küzd

A színésznő külföldi gyógykezelésére gyűjtés is indult, a magyarországi lehetőségek ugyanis korlátozottak.

"Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség - a „világot jelentő deszkákat” már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte" - írta a Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook-oldalán.

Hozzátették, Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget.

Kátya kérésére eddig a pillanatig az alapítvány kizárta a nyilvánosságot, ám eljött az idő, hogy a nagyközönség segítségét kérjék.

Először május 25-ig gyűjtenek a színésznőnek az alapítvány számlaszámán, jótékonysági gálát is szerveznek, amelyen fellép többek között Udvaros Dorottya, Für Anikó, Falusi Mariann, Peller Anna és Dolhai Attila.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek