Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tombol a nosztalgia! TOP 10: az MSH legemlékezetesebb pillanatai

Repüljünk vissza a dicsőséges időkbe, amikor a kultúrát és a szórakozást a vasiak számára azt a bizonyos „Sportház” jelentette. Jöjjenek a koncertek, versenyek, bulik!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tavaly ötven éves MSH Minek is nevezzelek Sportház? – 50 év és 50 kép 2013. November 24. 08:18 nemcsak ráncfelvarráson esik át Mint szőnyegbombázás után, olyan most a kibelezett és ledózerolt falú MSH 2014. November 13. 12:17 , a középkorú hölgy teljes plasztikai beavatkozást fog kapni. Bár az orvoscsoport jelenleg még a műtéti fázisnál tart, de az már most látszik, hogy itt bizony nagygenerálról van szó.

Éppen ezért gondoltunk egyet és összegyűjtöttük önöknek a tíz legemlékezetesebb pillanatot a Sportház életéből. Szalagavatók, sportesemények, koncertek: ezekből egy mindenkinek megvolt. Görgetésre fel! Nosztalgiázzunk együtt!

1970 Súlyemelő EB

Tóth Géza
iwf.net

Sokan még emlékeznek rá, hogy 1970-ben az éppen iskoláskora lépő sportházban Súlyemelő EB-t rendeztek. Tóth Géza neve a szombathelyiek számára ma is ismerősen cseng, a néhány éve elhunyt sportember neve, aki az akkori EB sztárja volt. A következő évben visszavonult, de az EB még begyűjtött egy negyedik helyet. Emlékezzünk rá egy archív fotóval!

Szalagavatók

Herman Ottó Szakképző szalagavató
Hermanos popsik
Bonyhádi Zoltán

Évtizedeken keresztül a sportház neve egyet jelentett a diákok számára, életük egyik legnagyobb eseményével, azzal a bizonyos szalagfeltűzéssel. No meg persze a bulival, ami utána következett, ami az sokak életében sokszor az első egész éjszakai kimaradás volt otthonról, némi alkohol és barátok társaságában. Tegye fel a kezét, aki itt járt középiskolába és nem a sportházban szalagavatózott?

Savaria női röplabdakupa

Röpikupa, '78-ban
BDMK archívum 1978.

Ó, azok a csodás kubai popsik, amiket a Puskás polgármester úr is előszeretettel emleget! Az MSH a hetvenes években otthont adott a szocialista baráti országok röplabdakupájának. Íme egy kép a hetvennyolcas eredményhirdetésről.

Savaria Nemzetközi Táncverseny

Tüzes latin ritmusok évről-évre
Garai Antal Atom

Nem a véletlen műve az a helyi mondás, hogy Szombathely a tánc fővárosa! Már 1966 óta az MSH ad otthont a Savaria Nemzetközi Táncversenynek, így már több mint négy évtizede csodálhatjuk a ringó csípőjű hölgyeket és a fess fiatalembereket teljes harmóniában. Forró hangulat és kecses mozdulatok: ez várt mindenkit, aki ellátogatott.

Tri-show na meg persze a Kölyökbazár

Toxin paródia csoport
Kelemen Zoltán Facebook-oldala

A középiskolásoknak Tri-show a felsősöknek Kölyökbazár. Van olyan harminc feletti, aki nem emlékszik ezekre? A vetélkedősorozatról és az utána következő buliról tuti, hogy mindenkinek van egy szép emléke. Nekünk meg van egy fotónk, a méltán világhírű Toxin paródia csoportról, ami a Tri-show-n biztosan fellépett, most tessék figyelni, csak úgy balról-jobbra: Kelemen Zoltán színművész, Horváth Zoltán, a Nyugat Rádió ügyvezetője, Dobos László, Mecsekfalvy Géza, gitárral pedig Dömötör Tamás, rendező.

Nazareth koncert

A klasszikus

1985 november 19-én Szombathelyen koncertezett a skót rock együttes, akik nem kisebbekkel koncertezett együtt, mint például a Deep Purple. Love Hurts című balladájukat, talán még azok is ismerik, akik életükben nem hallottak a Nazarethről. Egy kis érdekesség: Axl Rose szerette volna, ha a Nazareth zenél az esküvőjén, de ők visszautasították az amerikai fenegyereket.

Jack Bruce koncert

Jimi Hendrix-szel is dogozott együtt

Jó a szerkesztőségnél a zenész, főleg akkor, ha egy olyan helyről írunk cikket, ahol töménytelen koncert is volt. A Nektek mi a legemlékezetesebb pillanat? kérdésre mi más lehetne egy zenész válasza: A nyolcvanhatos Jack Bruce koncert! A Cream basszusgitárosa bizony még a nyolcvanas években átugrott egy kicsit a vasfüggönyön túlra, hogy éppen a szombathelyieket örvendeztesse meg kivételes tehetségével.

A nagy versmondás első állomása, Pilinszky: Apokrif

Jordán Tamás ezer nebulót zengetett meg a sportházban - Pilinszky Apokrif
A direktor és a lelkes versmondók
Mészáros Zsolt

Csak úgy zengett az MSH! Még 2008-ben a Weöres Sándor Színház igazgatója Jordán Tamás, több mint ezer diákkal mondatta el Pilinszky János: Apokrif című versét a Nagy versmondás első állomásaként. Azóta már országossá vált sorozat is itt debütált.

Operett gála

Oszvald Marika és Faragó András a Csókos asszonyban

Sőt nem csak gála, hanem gálák! A színházi előadások mellett a sportház számtalan alkalommal volt házigazdája az igazi

magyar műfajnak

nevezett operett gálaműsorának. Így a szombathelyi közönség is megcsodálhatta Oszvald Marika hihetetlen spárgáját és más szerepben is megnézhette Faragó

GyúrunkVazze

András, vagy ahogy mindenki ismert Topyt.

ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB feat. OMARA PORTOUNDO koncert

Orquestra Buena Vista Social Club koncertje az Agora MSH-ban
A színpadon a Buena Vista és a tömeg
Bonyhádi Zoltán

Pár hónappal a felújítás előtti bezárása előtt még egy óriásit sikerült egy óriásit gurítani az Agoranak. Omara Portoundo a kubai zene

First Lady

-je tökéletes harmóniában zenélt együtt a kubai zene veteránjaival a Buena Vista Social Clubbal. És vajon melyik vas megyei zenekar lépett együtt színpadra példaképével? Nem más, mint az Ocho Macho.

Egy kis bónusz a végére, így fog kinézni felújítás után:

Így néz ki majd belülről a megújult AGORA MSH nagyterme
Ilyen lesz, tessék csak nézni!
-

Önnek mi volt a legemlékezetesebb? Ossza meg velünk, várjuk kommentjeiket!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra