Tordai Bence versenyjogi panaszt tett az MVM önkormányzatoknak nyújtott földgázellátási árajánlatai miatt

Azért fordult a Gazdasági Versenyhivatalhoz, mert szerinte az ajánlattétel felveti a piaci erőfölénnyel való visszaélés gyanúját.

Panaszt tett a Gazdasági Versenyhivatalnál Tordai Bence az MVM önkormányzatoknak nyújtott földgázellátási árajánlatai miatt. A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese minderről a Facebookon számolt be szerdán. Szerinte az MVM gyakorlata felveti a piaci erőfölénnyel való visszaélés gyanúját.

Úgy látja, a probléma az MVM monopolhelyzetéből adódik, mert "gyakorlatilag nincs más, szerződni kész és képes energiaszolgáltató" , akitől árajánlatot lehetne kérni. Tordai ezen felül posztjában arra is rámutat, hogy az állami vállalat által megajánlott árszint a beszerzési ár referenciájaként használható gázár tőzsdei árszintjéhez képest "kiugróan magas" .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t