Újabb világverseny helyszíne lesz Szombathely, pénteken kezdődik a Torna Grand Prix

15 ország legjobb tornászai versenyeznek a hétvégén az Aréna Savariában.

Pénteken kezdődik Szombathelyen a Torna Grand Prix, ami már nyolcadik alkalommal érkezik a vasi megyeszékhelyre.

A verseny egy hónappal az 50. Torna Világbajnokság előtt van, amit eredetileg Dániába terveztek, de a pandémia miatt módosult a versenynaptár, így a japán Kitakjúsú lesz a házigazda.

Torna Grand Prix sajtótájékoztató
Sajtótájékoztató a GP előtt.
Kiss Tamás

A kedd déli sajtótájékoztatón Nemény András, Szombathely polgármestere örömét fejezte ki azért, mert 15 éve rendeznek Szombathelyen világversenyeket. Felidézte, hogy tavaly ilyenkor Szombathelyen járt a torna világszövetség elnöke, akkor, amikor még sokkal aggasztóbb volt a járványhelyzet, hiszen nem volt oltás a koronavírus ellen.

Akkor komoly biztonsági intézkedéseket vezettek be, és ez így lesz most is a Torna Grand Prix alatt. Most már kidolgozott protokoll alapján zajlik a verseny, így mindenki maximális biztonságban lesz.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára elmondta, az Aréna Savariában a nőknél Kovács Zsófia, Székely Zója, Bácskay Csenge és Ilka Juk képviseli majd a magyar színeket, Szilágyi Nikolett és Tömböl Boglárka versenyen kívül indul.

A férfiaknál Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid és Dobrovitz Ádám lesz ott a Grand Prix-n, Bátori Szabolcs és Csorvási Soma pedig versenyen kívül indul.

Torna Grand Prix sajtótájékoztató
Berki Krisztián
Kiss Tamás

A sajtótájékoztatón megjelent Berki Krisztián olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok tornász is, aki az idén vonult vissza, és azóta a Magyar Tornaszövetség sportigazgatója.

Berki elmondta, az elmúlt időszakban a magyarok több nemzetközi versenyen is indultak, ahol tovább öregbítették a magyar torna hírnevét, hiszen több éremmel tértek haza.

A sajtótájékoztatón elhangzott, Szombathelyen a Magyar Torna Szövetség egy kis ünnepség keretében köszönetet kíván mondani Berki Krisztiánnak a sok éven át tartó kimagasló versenyzői munkájáért, egyben a klasszis egy nemzetközi versenyen búcsúzik majd el a versenyzőtársaktól.

Torna Grand Prix sajtótájékoztató
Kiss Tamás

A Torna Grand Prix programja

A Hungarian GP-n pénteken a selejtezőket, szombaton és vasárnap a döntőket rendezik meg.

Részletes program:

2021.09.24. Péntek

 • 15:00 Női-férfi kvalifikáció, Tömböl Boglárka bemutatkozása
 • 2021.09.25. Szombat

 • 15:00 NŐI-FÉRFI Szerenkénti döntők 1. nap
 • 2021.09.26. Vasárnap

 • 15:00 NŐI-FÉRFI Szerenkénti döntők 2. nap
 • Jegyek a helyszínen vásárolhatók, a jegypénztár egy órával a versenyek kezdete előtt nyit. A felnőtt jegy 1000 forintba, a gyerekjegy 500 forintba kerül. A pénteki nap ingyenes.

  Védettségi igazolvány szükséges.

  A nézők között a Ford Strauss egy élményvezetést sorsol ki a teljesen elektromos Mustang Mach-e autóval.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  (X)