Még nincs eldöntve, mi lesz a sorsa Törőcsik Mari velemi házának

A tervezett emlékházra egyelőre nincs pénz.

Egyelőre terv marad a Törőcsik Mariról mintázott szobor, az emlékház és a róla Velemben elnevezett utca.

Korábbi tervek szerint Törőcsik Mari velemi házából emlékházat alakítana ki az önkormányzat, de erre most nincs forrása. Az épület több tízmillió forintot ér, és egyelőre azt sem tudni, hogy a művésznő lánya, örököse mit tervez a hagyatékkal.

Törőcsik Mari velemi háza.
Google Maps

Törőcsik Mari lánya, Teréz időt kért. Nem tudja, mit is szeretne kezdeni a házzal – mondta a Blikk kérdésére Bakos László polgármester. Mint mondta, nehéz lenne külső segítség vagy az örökösök nagylelkű felajánlása nélkül megvalósítani az emlékházat, múzeumot, mert egyelőre más kiadásokra kell koncentrálnia az önkormányzatnak.

Hozzátette, az még szóba sem került a Terézzel való tárgyalások során, ad-e engedélyt arra, hogy Törőcsik Mariról közteret nevezzenek el az alig négyszáz lelkes faluban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet