Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Törőcsik Mari fergeteges sztorizgatással mutatta be a róla szóló könyvet Szombathelyen

A Nemzet Színésze a SEK könyvtárában beszélgetett az életéről, Szenkovits Péter könyvéről, és arról, hogy mennyire nem normális.

10 perccel a könyvbemutató előtt, már alig lehetett elférni az egyetem könyvtárának előadó termében. Hiába, Törőcsik Mari még ma is tömegeket képes megmozgatni. Amikor végül megérkezett a színésznő, ő is megdöbbenten nézett körbe.

Azt hittem, hogy lesz itt vagy 2 ember

- kezdte, és már rögtön az első mondatával megalapozta a bemutató hangulatát.

Könyvbemutató Törőcsik Marival
Állóhely sem maradt - A képekre kattintva galéria nyílik
Vágvölgyi Bálint

Boldogan kémlelte a nézőközönséget, miközben a szervezőktől egymás után kapta a virágcsokrokat, ő meg ontotta magából a poénokat. Dr. Iker János a művésznő díjaival kezdte a bemutatást, de ő gyorsan le is intette.

Csak életmű díjam van 12, elég, ha annyit mond, hogy a Nemzet Színésze.

Aztán amikor mindenki elnyugodott, bejelentette, hogy

Én ma nem engedek senkit szóhoz jutni!

, és már bele is kezdett a sztorizgatásba.

A közönség arcáról le sem lehetett vakarni a mosolyt

Legelőször a Körhintáról mesélt, amiről azt mondta, hogy nem csoda, hogy még ma is ismerik az emberek, hiszen

Kötelező nézni a szegény diákoknak.

Azt is elmondta, hogy nem szokta visszanézni a filmjeit, vagy az előadásairól készült felvételeket, mert nem szereti magát látni és hallani. A Körhintának azért egyszer adott egy esélyt, kíváncsi volt, hogy mire az a nagy hűhó.

Közben a fejéhez kapott, mert eszébe jutott , hogy elfelejtette lehalkítani a telefonját, amiről szintén mesélt egy muris történetet. Éppen a Nemzeti Színházban nézte a III. Richárdot, akit Kulka János formált meg. Kulka pont a nagy monológnál tartott, bejelentette, hogy gazember lesz, amikor Törőcsik Mari telefonja megszólalt a harmadik sorban. A Nemzetit éppen az ilyen dolgok elkerülése miatt leárnyékolták, tehát normális körülmények között lehetetlen térerőt találni az épületben. Arra az előadásra viszont egy politikus is érkezett, akinek a testőrei követelték, hogy szüntessék meg a telefonokat zavaró jeleket, mert csak így őrizhetik a védencük testi épségét. A sztori poénjaként később csak megcsörrent a színésznő telefonja.

Könyvbemutató Törőcsik Marival
Könyvbemutató Törőcsik Marival
Vágvölgyi Bálint
Főpolgármester Úr?

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra