Török és szlovák embercsempészek buktak meg Szombathelyen

Péntek délelőtt a Repülők útján kapcsolták le a csapatot.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján a rendőrök 2022. szeptember 30-án a délelőtti órákban, a Repülők útján (ez a Metro áruháznál levő elkerülő) állítottak meg egy szlovák forgalmi rendszámú személygépkocsit, amelyet egy török állampolgárságú férfi vezetett, akivel egy szlovák állampolgár is utazott - közölte a Vas megyei rendőrség.

A gépkocsiban a sofőrön és utastársán kívül kilenc, magát az ellenőrzés során szír állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Police.hu

A rendőri intézkedés során a szír utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A török sofőrrel, valamint szlovák állampolgárságú utastársával szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható - emlékeztet a rendőrség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek