Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Törvényjavaslatot nyújt be a Mi Hazánk Mozgalom a Facebook szabályozására

A párt megítélése szerint az amerikai tulajdonú cég „nagyon durva politikai cenzúrát” alkalmaz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Toroczkai László pártelnök kifejtette: Magyarországon a Facebook hasonló nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mint az Egyesült Államokban a TikTok kínai tulajdonú videómegosztó - írja a Media1 .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Toroczkai kijelentette: „a Facebook beavatkozik a választásokba és nagyon durva politikai cenzúrát, véleménydiktatúrát alkalmaz, és ez a legkeményebben éppen a Mi Hazánkat sújtja” . A pártelnök közölte: elfogadhatatlannak tartják, hogy a Facebook elérhetetlen a magyar állampolgárok számára, ha valamilyen jogsérelem éri őket.

Ezért olyan törvényjavaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek, amely a Facebookot kötelezné arra, hogy magyar állampolgárságú képviselőjük legyen Magyarországon. Továbbá a javaslat kötelezné arra is a Facebookot, hogy magyarországi szervereken tárolja a magyar állampolgárok adatait.

A Mi Hazánk elnöke közölte: „óriási nemzetbiztonsági kockázatnak” tartja, hogy ma már a Facebookon keresztül kommunikálnak a politikusok, az oktatási intézmények, vagy éppen a kormány, a rendőrség és a katasztrófavédelem. Hozzátette: minden létező adat, akár privát beszélgetések külföldön, egy magáncég szerverein vannak. Ezekkel szerinte bármikor, bárhogyan visszaélhetnek.

A pártelnök szavai szerint törvényben szabályoznak azt is, hogy ha a magyar bíróság úgy döntene, el kell távolítani a Facebookról egy jogsértő tartalmat, akkor a közösségi oldal üzemeltetőjének erre 24 óra állna rendelkezésére. „Szűnjön meg végre az a gyakorlat, hogy a Facebook külföldről, távolról egy állam fölött álló szervként avatkozik be a magyar belpolitikába” – mondta Toroczkai.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés