A hazai súlyemelők seregszemléje lesz a jövő hétvégén Szombathelyen

A XI. Tóth Géza Súlyemelő Versenyt március 12-én rendezik a Haladás sportkomplexumban.

A jövőhétvégén, szombaton, azaz 2022. március 12-én a súlyemelés lesz a szombathelyi sportélet központjában. Ekkor rendezik ugyanis a XI. Tóth Géza Súlyemelő versenyt.

Az egyedüli pénzdíjas súlyemelő verseny Magyarországon

Kalmár Attila, a szervező Pannonsport Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, hosszú múltra tekintenek vissza Szombathelyen a március közepén megrendezett súlyemelő versenyek. Már a Tóth Gézáról, Szombathely legendás világ- és Európa-bajnok súlyemelőjéről elnevezett sorozat előtt is rendszeresen voltak súlyemelő versenyek ebben az időpontban.

A kép egy korábbi versenyen készült
Mészáros Zsolt

A verseny azért különleges, mert ez az ország egyetlen pénzdíjas versenye, a kategóriák első első három helyezettjeit díjazzák így. Ezért is népszerű a meghívásos verseny a sportolók között, az egész országból érkeznek versenyezők, volt rá példa, hogy külföldiek is neveztek. Az összdíjazás 2000 euró.

A versenyt a Haladás sportkomplexum Tóth Gézáról elnevezett súlyemelő termében tartják, a bemelegítésre a birkózóktól erre a napra kölcsönkapott birkózóteremben lesz lehetőség. A helyszín kiváló, magas színvonalú körülményeket biztosít. A versenyt Szombathely önkormányzata is támogatja - mondta Kalmár Attila.

Az ügyvezető hozzátette, március 12-én komplett emlékprogram lesz Szombathelyen, a verseny mellett az országos birkózó szövetség, a megyei szövetség és a városvezetés közösen megkoszorúzza a Tóth Géza téren a legendás szombathelyi súlyemelő emlékkövét.

Világbajnoki és Európa-bajnoki válogatóverseny is

Márkus Erzsébet, a verseny egyik szervezője, olimpiai ezüstérmes, világbajnok, többszörös Európa- és országos bajnok súlyemelő kérdésünkre elmondta, 60 főben maximálták az indulók számát, már eddig is sok nevezés futott be. A versenyen indulókat a súlyemelő szövetség választja ki minősítés alapján.

A Tóth Géza Súlyemelő Verseny kiemelt kupának számít a magyar szövetségnél, egyúttal a junior világbajnokság és a felnőtt Európa Bajnokság válogatóversenye is.

Az indulók női és férfi kategóriában, és négy korcsoportban (serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt) versenyeznek majd. Az abszolút legeredményesebb versenyző elnyeri majd a Tóth Géza-díjat, amit az egykori súlyemelő lányai ajánlottak fel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

(X)