Tovább csökkent az álláskeresők száma Zala megyében

Eddig ez a valaha mért legalacsonyabb érték.

Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma, augusztus végén 6683-an szerepeltek a nyilvántartásban, 2 százalékkal kevesebben, mint egy hónappal korábban - tájékoztatta a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya pénteken az MTI-t.

A nyilvántartott álláskeresők aránya 5,2 százalékra mérséklődött augusztus végén, az álláskeresési ráta a tavalyinál 0,2 százalékponttal, a júliusinál pedig 0,1 százalékponttal volt alacsonyabb.

A foglalkoztatási főosztály közlése szerint a mérséklődésben meghatározó volt, hogy nagymértékben csökkent a pályakezdő álláskeresők száma. A fiatalok nagy része önállóan, illetve támogatott foglakoztatás keretében állt munkában, sokan pedig a felsőfokú oktatási intézményekben megkezdett tanulmányaik miatt léptek ki a regisztrációból.

A nyár utolsó hónapjában az álláskeresők 7,5 százaléka (a valaha mért legalacsonyabb érték) volt pályakezdő, 500 fiatal keresett munkát a zalai kirendeltségek segítségével.

Év eleje óta 500 pályakezdő került első alkalommal nyilvántartásba, közülük 240-en az elmúlt három hónapban. Tavaly az első 8 hónapban 620 pályakezdőt regisztráltak, 300-an a nyári hónapokban jelentkeztek első alkalommal - ismertette a foglalkoztatási főosztály.

Közleményükben kitértek arra is, hogy a munkaadók augusztusban 1100 nem támogatott munkahelyet jelentettek be Zala megyében. Az év első 8 hónapjában 8500 álláshely volt az elsődleges munkaerőpiacon, 1300-zal több, mint egy évvel korábban.

Augusztusban több mint 1200 álláskereső került ki a nyilvántartásból, közülük 300-an tudtak támogatás nélkül elhelyezkedni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hírek