Tovább jegelik az egyik legnagyobb fideszes botrányt

Farkas Flóriánt ugyanis mentelmi jog védi.

Továbbra sincs felelősségre vonás a Híd a munka világába ügyében, amelyben az Országos Roma Önkormányzat autókra, és egy gellérthegyi villára költötte a romák munkaerőpiaci helyzetének javítására kapott milliókat.

Öt éve tart a nyomozás a Híd a munka világába ügyében, de még mindig nem jutott el Farkas Flóriánig, a szervezet akkori vezetőjéig - adta hírül a hvg.hu . Az 1,6 milliárd forintnyi visszaélés nagy részét akkor követték el, amikor a fideszes országgyűlési képviselő volt a Híd a munka világába programot lebonyolító Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke.

Az ügyészség az ügy bonyolultságával indokolta, hogy 2016 óta sem sikerült lezárni az ügyet, noha az EU csalás elleni hivatala (OLAF) már három éve részletes jelentést készített a foglalkoztatásra szánt támogatások elsikkasztásáról.

Az öt kihallgatott gyanúsított között egyelőre biztosan nincs ott a program ötletgazdája és levezénylője, Farkas Flórián. A fideszes országgyűlési képviselőt (képünkön) ugyanis mentelmi jog védi, kihallgatásához a legfőbb ügyésznek ki kellett volna őt kérnie a parlamenttől, ám a miniszterelnök korábbi romaügyi tanácsadójával kapcsolatban nem kezdeményezett eddig ilyet az ügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet