Tragikus véget ért a kenuzás

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves férfival szemben, aki barátaival ment kenuzni. Vízbe borultak, egyik társa meghalt.

A vádirat szerint a vádlott és két barátja 2023 augusztusában a Mosoni-Dunán kenuztak, úgy, hogy a vádlott volt a csónak kormányosa. A terhelt és barátai tapasztalt túrázók, jó úszók voltak, ezért a két utas mentőmellényt nem is viselt - írta közleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Túrázásuk során a terhelt meg akart fordulni, azonban ennek során nem volt figyelemmel a vízterületen lévő visszaáramlásra. A víznyomás a fordulásban lévő kenut felborította, és a benn ülők mindhárman a vízbe estek. A terhelt és egyik társa a partra tudott úszni, míg másik társuk nem, őt elsodorta a víz. A terhelt és társa látták, hogy barátjuk az áramlást uralva sodortatja lefelé magát, így csak később kezdték keresni. Ekkor azonban, több mint 200 méterrel lejjebb már csak társuk életjelek nélküli testét találták meg. A sértett halálát vízbefulladás okozta.

A kenu felborulása és a sértett halála között közvetett okozati összefüggés igazolható.

Az ügyészség a terheltet vízi közlekedés, halált okozó gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének vétségével vádolta meg. Vele szemben öt év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló