Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hamvaiból éled újjá Szombathelyen a Tri-Show

December harmadikán Dj. Neczpállal, Pa-Dö-Dö-vel, meg Fazekas Gáborral újratöltik a bulit.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem vagyok egy túl szerencsés fickó. Amikor egészen kiskölyökként arra vártam, hogy úttörő legyek, akkor pont az én évfolyamomnál számolták fel a mozgalmat. A bátyám még volt avatáson, én már nem. Pedig vártam, hogy lesz majd menő nyakkendőm, meg egyenruhám, meg felavatnak és én is a csapat tagja leszek. Bár, nem igazán tudtam, hogy mivel is jár úttörőnek lenni, de majd meggebedtem, amikor kiderül, én nem leszek az.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A következő sokk akkor következett be, amikor lelkes kölyökbazárosként tri-shows már nem lehetettem. Pedig nagyon menő bulik voltak már a Bazárban is, csak fantáziálni tudtam arról, hogy a nagyok, a középiskolások akkor hogyan nyomhatják az önfeledt szórakozást. Ott már mehetett nagyban a csajozás, a menő zenék, meg a legvagányabb ruhák, a műsorokról nem is beszélve. Ez azonban csak fantáziámban elevenedett meg, részese már nem lehettem ennek sem. Mondjuk, egy szempontból most szerencsés vagyok, hogy legalább egy kis utóérzésben részem lehet.

Egy kis Tri-Show életérzés 1995-ből, a második Orlay csapatkapitánya a nagyon kölyökképű Czeglédy Csaba

A dolog ugyanis úgy néz ki, hogy egykori lelkes Tri-Show versenyzők összefogtak és december harmadikára meghirdették a Nagy Tri-Show bált. Hova máshova, mint a Show egykori sikereinek helyet adó Sportházba. Ha pedig már a helyszín a régi időket idézi, akkor meghívtak olyan közreműködőket is, akik szintén erősítik a nosztalgiát.

Jómagam több Tri-Showt is levezényeltem, sőt, ha jól emlékszem a dátumra, akkor 1987-ben a Gépipari csapatát erősítve, egy kvízműsort még nyerni is tudtunk

– emlékezik vissza Fazekas Gábor, aki egyébként a bál konferansziéja lesz.

Tudom a feladatom nem kicsi, hiszen a Tri-Showk hatalmas hangulatot hoztak mindig. Emlékszem olyan alkalomra, amikor biciklivel érkeztem ide a Sportházba, az eső pedig éppen elkapott. Felmentem a színpadra konferálni, közben valami irdatlan nevetés jött vissza a nézőtérről. Nem értettem, aztán a takarásban a technikus mondta, hogy a kissé nedves öltönyöm gőzölögni kezdett a nagy reflektorok alatt. De olyan is eszemben van, hogy a diákok lelkesedése mennyire átragadt még a tanárokra is. Volt egy feladat, amikor a városból kellett valamit behozni a Sportházba. Valami adott tárgyat, vagy híres embert, vagy valami hasonlót. Az Orlay akkori igazgatója pedig saját zsebből taxit fizetett a diákjainak, csak, hogy ezzel is előrébb segítse a csapatát

– nosztalgiázott a régi-új hangulatfelelős.

Mi is az a Tri-Show?

A Tri-Show a szombathelyi középiskolásoknak szervezett vetélkedő volt, minden alkalommal három iskola csapata versengett egymással. Az egész egyébként a ’70-es években gyökeredzett, amikor Ötórai tea néven filmvetítést és aztán kvízműsort szerveztek az ifjúságnak. A vetítések lassan kikoptak, maradt a műsor és aztán a buli.

A Tri-Show a ’90-es évekre nyerte el végleges formáját. Akkor, a vakációt persze kihagyva, minden hónapban rendeztek egy bulit. Néha még komoly sztárvendégeket is bevontak a szombathelyi középiskolások szórakoztatására.

A szervezők rengeteg meglepetést ígérnek, de ami biztos, az a Pa-Dö-Dö és teljes tánckarának műsora, valamint dj. Neczpál György zenei parádéja.

Állandó dj-e voltam a Tri-Showknak, már a ’90-es évek igazi nagy dübörgésére gondolok. Ami akkor sláger volt, azt mindig játszottam, mert persze igényelték is. Depeche Mode, Zoltán Erika, Dire Straits, Bonanza Banzai. Hosszasan lehetne sorolni. Viszont emlékszem volt olyan dal, ami tiltólistás volt, mert egyszer a gyerekek szétpogózták magukat. Ha jól emlékszem a House of Pain – Jump aroundja volt. Egyébként más minden mehetett, sőt, a szemfülesek akár kérhettek is. Bár a szervezők nem igazán szerették, ha diákok felmászkáltak a színpadra

– mosolyog a régi emlékeken dj. Neczpál.

A Tri-Show tehát december elején újra kinyit. Megannyi nosztalgiával, vagy éppen új élményekkel. Már azoknak, akik pont annyira voltak balszerencsések, mint én és épp az orruk előtt zárt be. Bár igaz, most már tudom, nem végleg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés