Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

101 trianoni emlékfát ültetnek idén a vasi mérnökök

A koronavírus kicsit átírta a tavalyi terveket.

2020-ban volt a Magyarország harmadolását hozó trianoni békeszerződés 100. évfordulója, Vas megye mérnökei pedig már akkor tervezték, hogy faültetéssel állítanak emléket a szomorú centenáriumnak. A pandémia azonban is közbeszólt – kezdi közleményét a Vas Megyei Mérnöki Kamara.

De mint írják, a mérnöki terveket csak ideig-óráig tudja felülírni egy vírus, tehát a faültetés nem marad el, csak átkerül a 101. évfordulóra. A vasi mérnökök pedig így összesen 101 fát ültetnek majd el az évforduló alkalmából.

A fák többsége az Abért-tóhoz, az új kerékpárút mellé kerül, hogy árnyékot adjanak a bringásoknak. Emellett pedig kerülnek még fák Vas megye több vasútállomására is. A faültetés egyébként közel 1 millió forintba kerül, amit a megyei mérnöki kamara áll majd a tagdíjakból. A területeket a GYSEV Zrt., illetve a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság biztosítja, a fák utógondozásáról pedig a cégek és a kamara közösen gondoskodnak majd.

A Vas Megyei Mérnöki Kamara végül azzal zárta közleményét, hogy örömmel vennék, ha más szervezetek, önkormányzatok, cégek is csatlakoznának az akcióhoz.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra