Szoptatás miatt nem kerül előzetesbe az időseket átverő huszonéves?

Repülős Gizi méltó utódja lehet a szombathelyi, 21 éves, büntetett előéletű H. Izabella, aki szemberöhögi a zsarukat, a bírót kisgyerekével puhítja meg, közben időseket lop meg.

H, mint horvát és I, mint izlandi. Ez a monogram érzésünk szerint még sokszor fog szerepelni Sokkoló rovatunkban. Bár a nagy I-ről tudjuk, hogy Izabellát takar. H. Izabella most 21 éves és már börtönviselt. Büntetését azonban nem kellett teljesen letöltenie, mert gyermeket szült. A fiatal anyuka az előző században a munka hőse lehetett volna, a Sztahanov érdemrend büszke tulajdonosa, már ami munkatempóját illeti. Ha viszont az "átkos" törvényhozását néznénk, akkor most egy nyirkos cellában gubbasztana.

H. Izabella szombathelyi tolvajnő - jelentkezzenek a meglopott sértettek!
VMRFK / nyugat.hu

H. Izabella kissé leegyszerűsítve egy tolvajcsalád gyermeke és ilyen minőségében hozzátartozói felnézhetnek rá, hiszen már sokat letett az asztalra. Milliókat. Amik aztán tisztes szombathelyi kocsmárosok és játékgéptulajok bevételét gyarapították, de jutott belőle a márkás sportcipőkkel kereskedőknek is. Könnyen jött, könnyen ment. Izabella pedig nem lusta típus, reggeltől estig dolgozik, rendkívül változatos munkakörben, hogy előteremtse a gyermeke tápszerére valót, ha már szoptatni nincs ideje.

Amikor nem kell zárat törni

H. Izabella ha kell, önkormányzati alkalmazott, ha kell, szociális segédmunkás, vagy masszőr. Szívesen segít idős, egyedülálló embereknek. Leginkább abban, hogy megszabadítsa őket pénzük rejtegetésének izgalmaitól. Röviden: ellopja a pénzüket. A betörés és a rablás rizikós, na de ha nem kell zárat törni, mert a lakó maga invitálja be Izabellát, az teljesen más. Még a büntetési tételeknél is.

Ezredszer is leírhatnánk, milyen módszerekkel verik át az időseket, de miért pont most értenék meg gyermekeik, unokáik, hogy a nagyit illene felvilágosítani néhány dologban? Mert már nem azok az idők járnak, amikor nyitva hagyott ajtó mellett lehetett trécselni az utcán, vagy éppen a mosolygó embert beinvitálni holmi papírok kitöltésére. A mosoly inkább álca, aztán ha már bejutottak a lakásba, akkor már lehet rámenősebbnek lenni. Javasoljuk Olvasóinknak, szánjanak negyed órát videónkra és az abban hallottakat meséljék el idős hozzátartozóiknak. Mert ez velük is megeshet.

Trükkös lopások módszerei és H. Izabella munkássága

De nézzük a tényeket. Az idén kb. megháromszorozódott Szombathelyen az idősek sérelmére elkövetett trükkös lopások száma. Októberig 60 eset jutott a rendőrök tudomására. Ez majdnem ugyanennyi megalázott, meglopott idős embert jelent. Csak azért majdnem, mert volt, akit többször is átvertek, meglehetősen pofátlan módon. Cikkünk főszereplőjét eddig 12 esettel tudják összekapcsolni a nyomozók. A legkisebb zsákmány 24 ezer forint volt, a legtöbb pedig 8,5 millió forint. Miért tart valaki ennyi pénzt otthon? Ebbe most ne menjünk bele, messzire vezetne, de az idősek és a bankok kapcsolata meglehetősen lanyhának mondható.

Az időnként más megyékbe is kiruccanó H. Izabellának a fenti 12 eseten túl még öt hasonló bűncselekmény elkövetése miatt van ügye, ezek ügyészi szakaszban vannak. A nyomozók október elején csaptak le Izabellára és segítőire, a rendőrség és az ügyészség pedig indítványozta a visszaeső nő előzetes letartóztatását. És itt jön az, ami heves fejvakarásra ad okot. A bíró ugyanis nem látta okát az előzetesnek, lakhelyelhagyási tilalom mellett Izabella szabadon távozhatott. A bíró feltehetőleg figyelembe vette H. Izabella kisgyermekét, akit rendszeresen szoptatni kell. Csakhogy csúnya szófordulattal élve H. Izabella a gyerek szoptatása helyett időseket "szopat". Ráadásul elfogása és elengedése után is folytatta, amit eddig csinált. A lakhelyelhagyási tilalom pedig annyit jelent, hogy nem hagyhatja el Szombathelyt. A várost, ahol eddig is jól megélt a lopásokból.

Vajon a bíró újra elérzékenyül?

A rendőrök többször keresték H. Izabellát a napokban, de egyszer sem találták otthon, mert kora reggel távozott. A munkaügyi központnál pedig hiába várták volna, hiszen H. Izabella dolgozott, a maga módján. Egy nappal ezelőtt aztán Vépen bukott le az ifjú hölgy. Vépi tartózkodásával már önmagában megszegte a lakhelyelhagyási tilalmat, de Izabella ezúttal is idős embertől próbált meg pénzhez jutni. Jelenleg a rendőrség vendégszeretetét élvezi és a napokban kiderül, vajon a bírót ismét meghatja-e Izabella szopni vágyó gyermeke? És vajon nem esett-e teherbe ismét a nyolc általánost végzett, mégis a csapat eszének számító nő? Hiszen az előző alkalommal ezért kellett csak három hónapot letöltenie az egy év, hat hónapos ítéletéből.

H. Izabella társaival együtt idős emberekre "vadászott" és a házak "lecsengetésén" túl új vadászmezőkre bukkant. Szombathelyi orvosi rendelők és a kórház előtt figyelte a távozó idős embereket és különböző mesékkel sikerült elnyerni a bizalmukat. Ehhez sokszor elég volt annyi, hogy támogatást, pénzt ígértek nekik és ha a papírokat kitöltik, már oda is adják az első részletet. A szükséges papírok természetesen nem lehettek az idős embereknél, ezért hazakísérték őket. Az idősek gyanútlanul vették elő az igazolásaikat, váltópénzüket és ez elég volt a legtöbb esetben arra, hogy Izabella, vagy társai megtudják, hogy ott lapulhat még más is a polcokon.

Ráfaragtak a trükkös tolvajok az idős kútásóval (Nem H. Izabelláék voltak)

Az idős emberek szobából való kiküldése sem okozott nehézséget. Vagy egy kávét kértek a papírok kitöltése közben, vagy jelezték, hogy megérkezett a munkatársuk, be kellene engedni. Az így nyert percek elegendőek voltak ahhoz, hogy csaknem minden rejtett értéket felfedezzenek. Volt, aki észrevette, hogy meglopják, őt nyugtatták, a vállát, nyakát masszírozták, hogy ne aggódjon, semmi baj és ha már ott járt a kéz, akkor kikapcsolta az aranylánc csatját is...

A Szombathelyi Rendőrkapitányság kéri mindazok jelentkezését, akiknek sérelmére H. Izabella valamilyen bűncselekményt követett el. Jelentkezni a 94/521-196-os telefonszámon, vagy a 107-es segélyhívón lehet. Azt pedig már mi kérjük, hogy a szomszédok is figyeljenek idős ismerőseikre és ha gyanús, ismeretlen embereket látnak a lakásuknál, akkor kérdezzenek rá jövetelük okára. A trükkös tolvajoknak sokszor ez is elég ahhoz, hogy odébbálljanak. Az utcán körbevett idős emberek pedig nyugodtan kiáltsanak segítségért és igyekezzenek olyan irányba menni, ahol több ember van. A trükkös tolvajok ugyanis jól tudják, hogy nem alkalmazhatnak erőszakot, akkor ugyanis szinte biztosan rácsok mögött találják magukat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Repülős Gizi újra előzetesben! - Csepregen bukott le a legendás 81 éves bűnöző-nagyi

A rendőrök fél évszázada ismerik Repülős Gizit. Az asszony végiglopta Magyarországot. Tegnap Csepregen ismét elcsúszott egy banánhéjon.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló