Trükkös tolvajok járják a megyét – Legyünk éberek

Az elkövetők legtöbb esetben három-négy fős csoportban érkeznek egy autóval, mellyel az felmérik az adott települést. Ezt követően az ott lakók figyelmetlenségét, könnyelműségét kihasználva követik el a lopásokat.

A Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felhívja a lakosság figyelmét, hogy az illetékességi területünkön, elsősorban az őrségi részen az utóbbi hetekben megszaporodtak az utazó bűnözők által, nagy mennyiségű készpénzre elkövetett besurranásos lopások.

Az elkövetők legtöbb esetben három-négy fős csoportban (nők és férfiak vegyesen) érkeznek egy autóval, mellyel az elkövetés előtt felmérik az adott települést. Ezt követően hajtják végre a bűncselekményeket, oly módon, hogy a gépkocsival egy személy a kiszemelt háztól kicsit távolabb várakozik és biztosítja a társait, akik legtöbbször idősebb személyek nyitva hagyott lakóházaiba mennek be és az ott lakók figyelmetlenségét, könnyelműségét kihasználva követik el a lopásokat.

Kérjük a lakosság segítségét, hogy ha a lakókörnyezetükben idegen, feltűnően lassan cirkáló, vagy várakozó személygépkocsit látnak, benne gyanús személyekkel vagy gyanús, idegen személyeket látnak házakba, udvaraikba bemenni, akkor a körmendi rendőrkapitányságot azonnal értesítsék a 107-es, a 94/592-630-as vagy a 94/410-023-as telefonszámon.

Továbbá kérjük, hogy amennyiben erre lehetőségük van, a gyanús jármű forgalmi rendszámát, típusát, jellegzetességeit jegyezzék fel és a bejelentésnél vagy az intézkedő rendőröknek közöljék.

Tapasztalataink szerint a más területekről kizárólag bűncselekmények elkövetése céljából érkező, többnyire többszörösen büntetett személyek jól kiismerték a helyi, többnyire idős lakosság pénztárolási szokásait (pénz a konyhaszekrényben, vagy a ruhásszekrényben, kulcs pedig a lábtörlő alatt, vagy a virágcserépben az ajtó mellett stb.). Ha a házban a tulajdonos otthon van, akkor (vízkérés ürügyén, vagy gáz,-víz,- vagy áramszolgáltató alkalmazottjaként magukat feltüntetve bejutnak a lakásba), a figyelmét átlátszó ürüggyel elterelik és több év alatt összerakott készpénzt lopnak el.

Kérjük, hogy nagy mennyiségű, a napi megélhetéshez nem szükséges spórolt pénzt ne tartsanak otthon, azt pénzintézetekben helyezzék el, mert esélyt teremtenek arra, hogy több év munkájának, nélkülözésnek gyümölcsét lelkiismeretlen, kizárólag bűnözésből élő személyek fogják leszüretelni.

Körmendi Rendőrkapitányság

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló