Az amerikai történelem legnagyobb tüntetése Trump beiktatása ellen zajlott

Világszerte ötmillióan vettek részt a demonstráción.

Az amerikai Politicus címá lapnak nyilatkozó kutató, Jeremy Pressman számításai szerint a szombati Nők menete demonstráció az amerikai történelem legnagyobb tüntetésévé vált. A demonstráció azzal indult, hogy a frissen beavatott amerikai elnök nőket és kisebbségeket becsmérlő kijelentései ellen tiltakoztak pár ezren, aztán a demonstráció kiszélesedett, és sorra csatlakoztak hozzá a városok.

A New York-i tüntetés
Ismeretlen

Az Egyesült Államok tucatnyi városában rendeztek tüntetést, ezeken összesen akár 2,9 millióan vettek részt. A legszerényebb kalkulációk is kétmilliót meghaladó létszámról szólnak.

z jóval több, mint az eddigi legnagyobb tömegtüntetések, például az 1993-ban a LMBT-közösségért szervezett, egymilliós demonstráció, a 2004-es, a nők abortuszhoz való jogáért rendezett tüntetés, amelyeken nagyjából egy-egymillióan vettek részt. A mostani megmozduláson világszerte 5 millióan vettek részt a Reuters szerint, a hírügynökség kiemeli: ez jóval több, mint amire a szervezők előzetesen számítottak.

A Business Insider összesítése szerint a világ legnagyobb tüntetése 2003-ban zajlott le: a világ 600 városában összesen 10-15 millió ember tiltakozott George W. Bush iraki beavatkozása ellen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet