Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Trump hívei betörtek az amerikai törvényhozás épületébe

A Capitoliumban az amerikai kongresszus két házának együttes ülésén éppen a tagállamokból érkező elektori szavazatok hivatalos megszámlálása zajlott.

Trump-párti tüntetők magyar idő szerint negyed kilenckor betörtek a washingtoni Capitoliumba - számolt be a Telex . A CNN értesülései szerint több száz tüntető jutott be az épületbe, amit emiatt lezártak. A 444. hu arról számolt be, hogy annyira eldurvult a helyzet, hogy az elnöki testőrsége fontolgatja a szenátus ülésén elnöklő Mike Pence alelnök kimenekítését.

Ez a helyzet úgy alakult ki, hogy az elnök beszéde után a tüntetők átvonultak a National Mall túlvégére, a Kongresszus épületéhez. Ott előbb pár tucatnyian áttörték a kordonokat, hogy aztán százak csatlakozzanak hozzájuk az épületnek egy olyan főlépcsőjén, amely még normál időkben is le van zárva a nagyközönség előtt. A történtek miatt a Capitolium saját rendőrsége lezárta az épületet, a képviselőket, szenátorokat és stábjaikat arra szólították, hogy zárkózzanak be az irodáikba.

Az amerikai szenátus és a képviselőház összevont ülésén egyébként formálisan is megszámolják a novemberi elnökválasztás elektori szavazatait, és hitelesítik a végeredményt. A kongresszusi szakasz általában csak formalitásnak számít, de a Trumphoz hű republikánusok megkérdőjelezték az arizonai eredményeket. Így a képviselőházban és a szenátusban is legfeljebb két-két órán át meg kell vitatni, hogy elfogadják-e ezt.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra