Tudja mivel fűtenek Dániában? – Facebookkal

A harmadik legnagyobb dán városban, Odensében minden tizedik lakást, mintegy 10 ezer háztartást a Facebook segítségével fűtenek.

A közösségi média helyi számítógépes adatközpontjában működő szerverek által termelt hőt nem hagyják kárba veszni: ahelyett, hogy a környezetbe szivattyúznák ki, összekötötték a helyi távhőszolgáltató rendszerrel - írja a privatbankar.hu.

Ennek köszönhetően, a beérkező 27 Celsius-fokos vizet az adatközpont által termelt hő felmelegíti, és nagyjából 70 Celsius-fokosan táplálják vissza a rendszerbe.

Mint minden Facebook-adatközpontot, ezt is 100 százalékban megújuló energia működteti. Egy új szélenergia-projekt évente több villamos energiát ad hozzá az északi hálózathoz, mint amennyit az adatközpont fogyaszt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek