Tudta? Ma van a meztelen kertészkedés világnapja

Célja az, hogy az ember és a természet ősi kapcsolatára hívja fel a figyelmet.

A Meztelenül Kertészkedés Világnapját Mike Storey és Jacob Gabriel 2005-ben találták ki. először szeptemberben tartották, de aztán hamar rájöttek, hogy nem éppen az ősz az ültetések legideálisabb időszaka. 2007-től kezdődően a Meztelenül Kertészkedés Világnapja minden év májusának első szombatja – írja az egeszsegkalauz.hu .

Az alapítók szerint meztelenül a virágok között lenni felszabadító érzés, gyakorlói között pedig olyanok is vannak, akik önbizalomnövelő tréningként tekintenek a pucérkodásra. Mások a praktikusságot tartják szem előtt: így nem kell tartani a foltos barnulástól. A napfény és a szél a bőr minden négyzetcentiméterét átsimogathatja, ráadásul a test olyan részei is lebarnulhatnak, amiket rendszerint ruha takar el.

Meztelen kertészkedés
instagram

Az egészséges termőföldben olyan mikróbák élnek, amik B12-vitamint tartalmaznak, egy friss kutatás pedig azt is bizonyította, hogy a kertészkedés segít a hangulatunk javításában, teljesen felöltözve pedig kisebb bőrfelületen érintkezhetünk az anyatermészettel.

Sokan szeretnek e nap kapcsán posztolni magukról a közösségi médiában. Bolygónk számtalan országában akadnak olyan őrültek, akik bizony megtartják ezt az ünnepet, és anyaszült meztelenül vonulnak ki a kiskertjükbe, vagy a teraszukra, hogy elültessék a palántákat vagy meglocsolják a virágaikat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű