Túl lassan ment át a zebrán a katatüntetésen, 75 ezer forintra bírságolták

Mostanában divat a tüntetéseken közlekedési vétség miatt büntetni.

75 ezer forintra bírságolták azt a nőt, aki a rendőrök megítélése szerint szándékosan túl lassan haladt át a zebrán, hogy ezzel akadályozza a forgalmat a katatüntetések idején - erről az RTL Híradója számolt be.

A nő szerint szó sincs róla, hogy direkt ment volna lassan, ő úgy véli, a büntetést azért szabták ki rá, hogy elrettentsék. A Társaság a Szabadságjogokért szakértője szerint a hasonló esetekben a bíróságok jelentősen csökkentik az összegeket, de ez akár évekig tartó procedúra is lehet.

A most megbüntetett nő a tüntetés idején épp társaival kelt át a zebrán, azonban a lámpa közben pirosra váltott, és az autóknak kicsit várniuk kellett, hogy el tudjanak indulni.

A rendőrök ekkor igazoltatták őket, de pár perc múlva visszamentek hozzájuk, és közölték, nem is csak igazoltatás történt, hanem feljelentést tettek ellenük. Egyiküket a nő szerint még nagyobb összegre, 85 ezer forintra bírságolták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek