Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tulajdonosváltás a levegőben: Illés Béláék elajándékoznák a csapat működtetését a Haladás VSE-nek

Az egyesület elnöke Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje. Nagyon számítanak a város támogatására.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, szinte biztosra lehet venni, hogy tulajdonoscsere lesz az első osztályból kiesett Haladás labdarúgócsapatnál.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A zuhanyhíradók arról szóltak, hogy az új tulajdonos Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje lesz.

Nos, találgatásoknak volt alapjuk, de a helyzet mégis más.

A Haladás VSE hétfőn kiadott sajtóközleménye szerint az egyesület elnöksége ma délelőtti ülésén felhatalmazta a társadalmi elnökét, Homlok Zsoltot, hogy az szándéknyilatkozatot írjon alá Szombathelyi Haladás Kft. (Haladás Kft.) többségi tulajdonosával, az Illés Béla nevével fémjelzett HALMILL Team Tanácsadó Kft.-vel a tulajdonrész átvételéről.

A közlemény ingyenes ajándékozást említ a tulajdoncsere kapcsán.

Az egyesület nem titkolja, hogy erősen számít a jövőben Szombathely pénztárcájára.

Homlok Zsoltok (valról a harmadik) a közelmúltban választották meg ismét az egyesület elnökének
haladasvse.hu

Egyrészt továbbra is szeretnék, ha a közgyűlés által megszavazott 150 millió forint ne előleg legyen a későbbi évek terhére, másrészt utána is „aktívabb és nagyobb mértékű szerepvállalást” várnak az önkormányzattól.

Ahogy arról lapunk is beszámolt , a csődközelbe került labdarúgó-csapat ügye jókora politikai vitát kavart a legutóbbi közgyűlésen.

Nem nehéz megjósolni, hogy a folytatás nem lesz egyszerű.


A HVSE hétfőn kiadott sajtóközleménye

Megoldódhat a Szombathelyi Haladás helyzete

2019. július 1. – Hosszú bizonytalanság után megoldódhat a Szombathelyi Haladás helyzete. A Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület (Haladás VSE) elnöksége, ma délelőtti ülésén, felhatalmazta az egyesület társadalmi elnökét, hogy szándéknyilatkozatot írjon alá a patinás labdarúgóklubot működtető Szombathelyi Haladás Kft. (Haladás Kft.) többségi tulajdonosával, a HALMILL Team Tanácsadó Kft.-vel annak a Haladás Kft.-ben meglévő tulajdonrésze átvételéről.

A Haladás VSE a MÁV Haladás Dal- és Önképző Egyesületből kiválva, 1919-ben kezdte meg tevékenységét. A kezdetben működtetett négyről mára tizenháromra bővült a Haladás VSE szakosztályainak a száma, amelyek összesen 800 sportolóval büszkélkedhetnek. A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapat megalakulásától kezdve túlnyomórészt az egyesület égisze alatt működött, ahonnan csak 1995-ben vált ki. A centenárium évében szimbolikus jelentőségű az, hogy az egység 24 év után helyreállhat, és a felnőtt labdarúgó-szakosztály visszatérhet az anyaegyesülethez.

A Szombathelyi Haladás gazdasági helyzete az elmúlt időszakban feszítetté vált. A klubot működtető társaságnak az egyesülethez való visszakerülésével a helyzet rendeződhet. „A Haladás VSE az elmúlt években bizonyította, hogy a rendszerszerű működés és a hosszú távú stratégiai tervezés úgy gazdasági, mint sportszakmai szempontból kiemelkedő és fenntartható teljesítményt eredményez” – húzta alá Homlok Zsolt, az egyesület társadalmi elnöke. Homlok Zsolt jelezte, hogy a Szombathelyi Haladás hosszú távon is fenntartható gazdasági működését a Haladás VSE képes és kész biztosítani.

Tekintettel a Haladás Kft. jelenlegi gazdasági helyzetére, illetőleg arra a tényre, hogy az átvevő egy egyesület lenne, az átvétel tervezett jogcíme ajándékozás – fogalmaz a Haladás VSE elnöksége által jóváhagyott szándéknyilatkozat. A dokumentum hangsúlyozza, hogy a tulajdonosoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy „a gazdasági bizonytalanságok rendeződjenek, megoldódjanak, és a társaság hosszú távú működése megalapozott legyen”.

Ennek zálogát a szándéknyilatkozat Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának, mint tulajdonosnak aktívabb és nagyobb mértékű szerepvállalásában fogalmazza meg. Mint a dokumentum fogalmaz: „Felek … elengedhetetlennek tartják, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata … az általa megszavazott 150 millió forintos támogatásnak a 2020-2021-2022. években nyújtandó … támogatásba történő beszámításától eltekint; és … a 150 millió forint támogatást feltétel nélkül biztosítja és átutalja, egyúttal a közeljövőben áttekinti a 2020-2021-2022. években nyújtandó további támogatások lehetőségét; és – lehetőségeihez mérten – magas színvonalon támogatja a városi labdarúgást.”

„A Szombathelyi Haladás érték, megmentése kötelesség. A Haladás VSE egyszerre képes összefogni a sportolni vágyó fiatalokat, felnőtteket, profikat, amatőröket. Bízunk benne, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonostársként hozzájárul a futballklub helyzetének konszolidálásához. Ez pártpolitikától független érték, amely egyaránt fontos a városi, megyei és országos sportélet résztvevőinek” – emelte ki Homlok Zsolt, a Haladás VSE társadalmi elnöke.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés